Τι είναι το Shopify, πώς λειτουργεί και πόσο κοστίζει; Ένας οδηγός για κάθε επιχειρηματία

Posted at:

01 March, 2022

Reading time:

16 min read

Τι είναι το Shopify, πώς λειτουργεί και

Με την τεράστια αύξηση των online αγορών σε κάθε είδους προϊόν και υπηρεσία, το ecommerce τα τελευταία χρόνια βλέπει μια σημαντική άνοδο. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως μέχρι το 2023, το online shopping αναμένεται να αποτελεί το 22% όλων των λιανικών πωλήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι' αυτό και πλατφόρμες σαν το Shopify έχουν έρθει για να μείνουν.

Είτε διαχειρίζεστε μια ήδη εδραιωμένη επιχείρηση, είτε κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η ανάγκη για ένα online store είναι πλέον επιτακτική. Γι' αυτό και μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχετε να πάρετε αφορά και την πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει το κατάστημά σας.

Στην Think Plus, που διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία κι εξειδίκευση στην κατασκευή e-shops με Shopify, συλλέξαμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεστε σχετικά με μία από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες e-commerce επιλογές.

 • Τι ακριβώς είναι;
 • Πώς λειτουργεί και πόσο κοστίζει;
 • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του
 • Σε ποιους απευθύνεται και τι χρειάζεται για την εγκατάσταση / κατασκευή;

Τι είναι το Shopify;

Είναι μια cloud-based πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να δημιουργήσει το δικό του διαδικτυακό κατάστημα. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία:

Είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να πουλήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

Ως χρήστες έχετε τη δυνατότητα για:

 • διαδικτυακή πώληση
 • για πώληση σε φυσικό κατάστημα (με το Shopify POS)
 • για dropshipping πωλήσεις

Περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό καλάθι αγορών, το οποίο “αυτό-φιλοξενείται” (hosted) από το ίδιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθείτε και δεν θα έχετε έξτρα έξοδα για hosting. Παρόλα αυτά, σας παρέχει τον πλήρη έλεγχο του καταστήματός σας, μέσω του φιλικού προς τον χρήστη “theme customize” και όλων των απαραίτητων αρχείων (HTML, CSS, Javascript και Liquid). Αν λοιπόν αυτό που θέλετε είναι να οικοδομήσετε ένα περίπλοκο και την ίδια στιγμή εύκολο στη χρήση eshop για να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, τότε αυτή η πλατφόρμα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Όταν σκέφτεστε "τι είναι το shopify", πρέπει να έχετε κατά νου πως δεν είναι ένα μεμονωμένο προϊόν. Επί της ουσίας, είναι ένα πολυεργαλείο που χρησιμοποιείτε για να διαχειριστείτε κάθε πτυχή του ηλεκτρονικού καταστήματός σας και να πουλήσετε τα προϊόντα σας.

Με αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να χτίσετε από το μηδέν το online store σας, ή ακόμα να αγοράσετε κι ένα έτοιμο. Σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο, εύκολο στη χρήση και απλό στη συντήρηση.

Shopify και αριθμοί

Λόγω της ευχρηστίας του και της αμεσότητας στην κατασκευή του, της ποικιλομορφίας του και των πολλών λειτουργιών που προσφέρει στους επαγγελματίες, είναι πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς e-commerce πλατφόρμες στον κόσμο.

Ιδρυμένη το 2006 από τους νεαρούς Tobias Lütke και Scott Lake που εξαρχής ήθελαν ένα απλό ηλεκτρονικό κατάστημα για να πουλήσουν εξοπλισμό για snowboard, πλέον έχει φτάσει να είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα:

 • Υποστηρίζει πάνω από 1 εκατομμύριο καταστήματα σε 175 χώρες.
 • Έχει καθημερινά πάνω από 2,1 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.
 • Μέχρι τώρα έχει επεξεργαστεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο παραγγελίες.
 • Αντιπροσωπεύει περίπου τα 319 δισεκατομμύρια δολάρια της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.
Shopify και αριθμοί - στατιστικά

Shopify & Κόστος: Ποιες είναι οι τιμές;

Το Shopify είναι μία από τις πιο "value for money" πλατφόρμες που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Όλα τα πακέτα του προσφέρονται με τη μορφή της μηνιαίας συνδρομής, εκτός από την περίπτωση που προτιμήσετε κάποιο ετήσιο ή διετές πρόγραμμα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να δοκιμάσετε την πλατφόρμα εντελώς δωρεάν για 14 ημέρες, χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιας πιστωτικής κάρτας.

Όσον αφορά τα συνδρομητικά του πακέτα, τα πιο βασικά είναι τα εξής:

Lite

Είναι το πρόγραμμα για τους επιχειρηματίες που θέλουν να προσθέσουν ένα κουμπί αγοράς στην ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα τους (όπως: blog sites, portfolios) ή που θέλουν να πουλήσουν αυτοπροσώπως (μέσω POS). Είναι ουσιαστικά η πιο απλή έκδοση, με την οποία όμως έχετε πολλαπλές λειτουργίες, όπως αρχάρια reports, έκδοση δωροκαρτών, διαχωρισμός λογαριασμών και πολλά ακόμα.

Κόστος: $9/μήνα (≈7,8€)

Basic

Κατάλληλο για νέες επιχειρήσεις στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, το βασικό αυτό πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα σε features όπως, ανάκτηση εγκαταλελειμμένου καλαθιού (abandoned checkout) και δωροκάρτες. Ωστόσο, υπάρχει προμήθεια 2% σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε το Shopify Payments.

Κόστος: $29/μήνα (≈25,3€)

Shopify

Ιδανικό για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με διαδικτυακές πωλήσεις ή και σε κατάστημα. Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει περισσότερες λειτουργίες σχετικά με τις επαγγελματικές αναφορές και τις διεθνείς τιμολογήσεις. Επίσης, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε το Payments, η προμήθεια επί των πωλήσεων είναι στο 1%.

Κόστος: $79/μήνα (≈69€)

Advanced

Με ακόμα πιο αναλυτικό και χρήσιμο reporting, το Advanced πρόγραμμα, πέρα από αυτά των προηγούμενων πακέτων, προσφέρει επίσης αυτοματισμούς για τον υπολογισμό των τιμών αποστολής, περισσοτερα staff accounts και πολύ χαμηλότερη προμήθεια (0.5%).

Κόστος: $299/μήνα (≈260€)

Shopify Plus

Η πιο κατάλληλη έκδοση για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Με το Plus έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τον όγκο της επιχείρησής σας. Με πολυάριθμες λειτουργίες για σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις, όπως 18% μεγαλύτερο conversion μέσω Shop Pay και 60% ταχύτερη ολοκλήρωση αγοράς (checkout). Με features διαχείρισης και αυτοματισμών που σας δίνουν τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε όλα τα καταστήματά σας και τους λογαριασμούς από ένα σημείο. Τέλος, με πολύ χαμηλότερες χρεώσεις προμηθειών (0,15%), άμεσο integration για κάθε άλλο πρόγραμμα, marketplace ή εργαλείο που χρησιμοποιείτε και με γρήγορο λανσάρισμα. Φυσικά, όλα αυτά θα τα έχετε μόνο αν απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο Shopify Expert, όπως η Think Plus.

Κόστος: έναρξη από $2,000/μήνα (≈1.750€)

Δείτε ακόμα πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει το κάθε πακέτο όπως και προτάσεις για το ποιο να διαλέξετε και κάντε τη σωστή επιλογή για την επιχείρησή σας.

Εμπιστευτείτε την Think Plus για την κατασκευή του eshop σας με την πλατφόρμα του Shopify κι αρχίστε να αυξάνετε τις πωλήσεις και τα έσοδά σας.

Πώς δουλεύει το Shopify;

Ως επιχειρηματίες, έχετε καθημερινά κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρώνετε ή να επιβλέπετε. Πρέπει, μεταξύ άλλων, να προβάλετε τα προϊόντα σας, να έρχεστε σε επαφή με τους πελάτες σας, να ολοκληρώνετε τις πληρωμές, να αποστέλλετε, να διαχειρίζεστε τις συναλλαγές ή να επιβλέπετε τα οικονομικά.

Πώς λειτουργεί; Ομαδοποιεί όλες αυτές τις ενέργειες και δημιουργεί μία βάση όπου μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι διαδικασίες. Είναι δηλαδή μία "all in one" πλατφόρμα, η οποία μπορεί να διασυνδεθεί και με οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για να τρέξετε την επιχείρησή σας.

Shopify - all in one platform graphic

Όπως δηλώνει και η ίδια η εταιρεία, "λειτουργεί ενοποιώντας όλο το εμπόριό σας σε ένα ενιαίο κέντρο εντολών". Διατηρώντας όλα τα δεδομένα στο cloud, αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα είστε έμπορος με φυσικό και online κατάστημα, το απόθεμά σας μπορεί να διαχειρίζεται και να συγχρονίζεται μέσω του ολοκληρωμένου inventory management συστήματος του Shopify, έτσι ώστε να έχετε ξεκάθαρη εικόνα και τον πλήρη έλεγχο μέσα από έναν λογαριασμό και μέσα από οποιαδήποτε συσκευή.

Έτσι, μπορείτε να λειτουργήσετε σε διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, όπως μέσα από την ιστοσελίδα σας, τα social media ή τα marketplaces, όπως το Skroutz. Παράλληλα, έχετε πολλά εργαλεία στη διάθεσή σας που σας βοηθούν να διαχειρίζεστε τα προϊόντα σας, τα αποθέματά σας, τις πληρωμές και τις αποστολές προϊόντων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Shopify είναι ένα από τα πιο ευέλικτα κι εξοπλισμένα εργαλεία που υπάρχουν για το ecommerce, η οποία μάλιστα εξελίσσεται συνεχώς.

Κάθε πακέτο του έρχεται με μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων και λειτουργιών που σας βοηθούν να ξεκινήσετε και να διαχειριστείτε το online store σας. Δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις ενός designer ή developer για να ξεκινήσετε και να το χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ακόμα και μόνοι σας, και να προσαρμόσετε την εμφάνιση στα γούστα σας. Αν θέλετε όμως μια ολοκληρωμένη λύση, που θα αναδεικνύει τα προϊόντα σας και θα ενισχύει το brand σας, τότε καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για την κατασκευή του e-shop σας.

Μπορείτε να πουλήσετε σχεδόν τα πάντα, όπως:

 • Προϊόντα
 • Υπηρεσίες
 • Συνδρομές
 • Εισιτήρια
 • Μαθήματα
 • Δωροκάρτες

Απευθύνεται σε:

 • Μικρές επιχειρήσεις
 • Start-ups
 • Μεσαίες επιχειρήσεις
 • Μεγάλα καταστήματα
 • Όμιλοι

Οι κυριότεροι κλάδοι που εξυπηρετούνται:

 • Λιανεμπόριο (retail)
 • Μόδα
 • Κλάδος ομορφιάς
 • Κοσμηματοβιομηχανία
 • Χονδρεμπόριο
 • Καταναλωτικά αγαθά
 • Λογισμικό Υπολογιστών
 • Μουσική βιομηχανία

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε για το κοινό σας. Επίσης, είναι μια ιδανική λύση και για όσους δεν διαθέτουν προϊόντα, αλλά μπορούν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μέσω dropshipping.

Κατασκευή Shopify

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτή η πλατφόρμα είναι τόσο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η ευκολία.

Αν δεν στραφείτε σε επίσημους Shopify partners ή επαγγελματίες στην κατασκευή e-shop, τότε μην ανησυχείτε. Το να στήσετε το δικό σας online κατάστημα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το λογισμικό δωρεάν για μια σύντομη περίοδο. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και λειτουργεί με κάθε σύστημα, όπως Windows ή MacOS.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του, πατώντας το κουμπί “Start free trial”. Συμπληρώνετε τα στοιχεία της εγγραφής (email, όνομα, κωδικός), να συμπληρώσετε τα στοιχεία που σας ζητούνται και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα βήματα που σας εμφανίζονται, πατώντας Create your store.

Shopify free trial

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί της ίδιας της πλατφόρμας που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μόνοι σας το eshop σας. Αν χρειάζεστε όμως βοήθεια, θέλετε περισσότερες λειτουργίες, ή δεν θέλετε να σας απασχολεί καθόλου η κατασκευή, οι αναβαθμίσεις, τα λογισμικά και οι server, τότε επικοινωνήστε μαζί μας για το ηλεκτρονικό κατάστημα που ονειρεύεστε. Ρίξτε μια ματιά στο Portfolio μας για να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες.

Τι features περιλαμβάνει;

Το Shopify είναι προορισμένο για να ενισχύει κάθε επιχείρηση. Οι λειτουργίες του βοηθούν να αυξήσει τις πωλήσεις της, να γίνει πιο αποτελεσματική, να αναδειχθεί στα μάτια των πελατών της και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους.

Ανάλογα με το οικονομικό πακέτο που θα διαλέξετε, έχετε και περισσότερα ή λιγότερα feature στη διάθεσή σας. Τα πιο βασικά είναι:

+ Απεριόριστα προϊόντα

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό προϊόντων που μπορείτε να έχετε στο e-shop σας.

+ Απεριόριστο bandwidth και online storage

Δεν υπάρχει καμία έξτρα χρέωση που να αφορά τον αριθμό των επισκεπτών που έρχονται στο online κατάστημά σας, ή τον αριθμό των φωτογραφιών, 3D μοντέλων, βίντεο ή αρχείων που ανεβάζετε.

+ Shopify POS

Με αυτήν την εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές, μπορείτε να λαμβάνετε παραγγελίες και πληρωμές σε φυσικό κατάστημα και αυτοπροσώπως.

+ Δωροκάρτες

Ένα ξεχωριστό είδος προϊόντος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές παραγγελίες. Πολύ αποδοτικές για να προσελκύσετε νέους επισκέπτες και να διευρύνετε την τρέχουσα βάση πελατών σας.

+ Online κανάλια πωλήσεων

Δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πολλά και διαφορετικά κανάλια πωλήσεων, όπως -μεταξύ άλλων- Google channel και Facebook marketplace. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε όλα τα προϊόντα και τις παραγγελίες σε όλες τις πλατφόρμες.

+ Ανάλυση απάτης

Ένα feature που είναι διαθέσιμο αν διαθέτετε Shopify Payments για το κατάστημά σας. Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά επισημαίνει και σας ενημερώνει για ύποπτες παραγγελίες και πιθανές απάτες.

+ Χειροκίνητη δημιουργία παραγγελίας

Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα παραγγελία εκτός αυτοματισμών. Αυτό βοηθάει πολύ στην περίπτωση που την έχετε παραλάβει μέσω τηλεφώνου ή μέσω μηνύματος.

+ Εκπτωτικοί κωδικοί

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον και να προσελκύσετε μεγαλύτερο κοινό.

+ Λογαριασμοί προσωπικού

Μπορείτε να προσθέσετε το προσωπικό σας ή τους εξωτερικούς συνεργάτες σας και να τους δώσετε πρόσβαση μόνο στα σημεία που τους αναλογούν, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, ώστε να μπορούν κι αυτοί να ολοκληρώνουν συγκεκριμένες εργασίες.

+ Πίνακας ελέγχου (overview dashboard)

Ένα ευέλικτο, χρήσιμο και ειδικά σχεδιασμένο dashboard για E-commerce. Δείχνει άμεσα τα πιο σημαντικά αναλυτικά στοιχεία, όπως πωλήσεις, παραγγελίες και δεδομένα επισκεπτών.

+ Αναλυτικά στοιχεία

Χρησιμοποιήστε τις οικονομικές περιλήψεις για να βρείτε τις πωλήσεις, τις πληρωμές και κάθε πληροφορία που σας είναι χρήσιμη.

+ Ανάκτηση εγκαταλειμμένου καλαθιού

Με αυτήν τη λειτουργία, στέλνεται αυτόματα ένα email σε κάθε επισκέπτη που έφυγε από το online store σας χωρίς να ολοκληρώσει την παραγγελία του.

+ Προφίλ επισκεπτών

Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις κινήσεις των επισκεπτών που έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα σας. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσετε τις προτιμήσεις τους και να τους στοχεύσετε πιο αποτελεσματικά.

+ Διασυνδέσεις

Η δυνατότητα διασυνδέσεων (integrations) με δημοφιλή marketplaces βοηθούν το store σας να εμφανιστεί σε μεγαλύτερα κοινά. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις παρουσιάζοντας το store και τα προϊόντα σας σε διαφορετικά μέσα.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο στην Think Plus έχουμε δημιουργήσει δωρεάν εφαρμογές για διασυνδέσεις που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο Shopify σας. Με την τεχνογνωσία της SynTogether και της Think Plus, φτιάξαμε εφαρμογές για διασυνδέσεις με Skroutz, BestPrice, Glami κ.α. Λύστε κάθε απορία και βρείτε όλα τα integrations!

+ Dropshipping

Με αυτήν την πλατφόρμα, έχετε τη δυνατότητα για Dropshipping κατάστημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε κατάστημα χωρίς να έχετε εσείς ο ίδιος τα προϊόντα. Αντ' αυτού, συνεργάζεστε με έναν προμηθευτή που διαθέτει απόθεμα και στέλνει το προϊόν σε εσάς ή απευθείας στον πελάτη.

Σε αυτήν την περίπτωση, όταν ένας πελάτης κάνει μια παραγγελία, εσείς αγοράζετε το προϊόν από τον προμηθευτή κι επιλέγετε τον τρόπο αποστολής τους. Έτσι, δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας στοκ.

+ Payment gateways

Payment gateway είναι η υπηρεσία που διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές πληρωμές με ασφάλεια κι επικοινωνεί τις πληροφορίες των συναλλαγών μεταξύ του καταναλωτή και του εμπόρου. Ουσιαστικά τις χρειάζεστε για να μπορείτε να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ρωτήστε μας για να μάθετε για τις πληρωμές που υποστηρίζονται.

+ Shopify Experts

Η εταιρεία της πλατφόρμας έχει δημιουργήσει έναν μικρό κύκλο έμπειρων και κορυφαίων σε προγραμματισμό, σχέδιο και marketing συνεργατών, τους οποίους εγκρίνει ως Shopify Experts. Αν δεν έχετε τον χρόνο, τα μέσα ή τη γνώση και χρειάζεστε απαιτητικό σχεδιασμό ή κάποιο επιπλέον χαρακτηριστικό ή λειτουργικότητα για το eshop σας, τότε οι Shopify Experts είναι η καλύτερή σας λύση.

Η Think Plus είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει εγκριθεί και αναγνωριστεί επίσημα από το Shopify και φέρει τη διάκριση Shopify Experts. Δείτε τις επίσημες συνεργασίες μας και εμπιστευτείτε μας με το e-shop σας.

Επί προσθέτως, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, υπάρχουν και πιο προχωρημένες επαγγελματικές αναφορές, custom report builder, ακόμα και αυτόματους υπολογισμούς για κόστη μεταφοράς. Μάθετε περισσότερα για την κατασκευή eshop με Shopify.

Γιατί να το επιλέξετε; Βασικά πλεονεκτήματα

Αξίζει τελικά το Shopify; Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να δούμε πιο προσεκτικά τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Shopify πλεονεκτήματα

1. Εύκολο στη χρήση και την εγκατάσταση

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά του οφέλη. Η ευχρηστία του και η ευκολία στην εγκατάσταση και την παραμετροποίηση που προσφέρει είναι δύο από τους βασικούς λόγους που είναι τόσο δημοφιλές. Ουσιαστικά, είναι ένα εύχρηστο εργαλείο του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να ανοίξετε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα με λίγα μόνο κλικ.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τεχνικά θέματα. Αυτό σας δίνει το περιθώριο να επικεντρωθείτε περισσότερο στην ίδια την επιχείρηση και την απόδοσή της, τα προϊόντα σας και τους τρόπους προώθησής τους.

Μάθετε τα πάντα για το ecommerce (ηλεκτρονικό εμπόριο).

Κάθε λειτουργία του είναι πλήρως κατανοητή και απλή, ενώ το interface του δεν είναι καθόλου περίπλοκο. Μια user-friendly πλατφόρμα που το μόνο που χρειάζεται είναι προϊόντα ή υπηρεσίες προς πώληση.

Η όλη διαδικασία κατασκευής e-shop, μπορεί να γίνει είτε από επαγγελματίες, είτε από εσάς τους ίδιους. Η δημιουργία του δεν απαιτεί εκτεταμένες γνώσεις κώδικα και προγραμματισμού. Ωστόσο η τεχνογνωσία μπορεί να σας δώσει σημαντικό προβάδισμα στο customization και την ανάδειξη του brand identity σας για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας.

Οι τεχνικές δεξιότητες όμως δεν είναι απαραίτητες στην αρχή. Το μόνο που χρειάζεστε σίγουρα είναι:

 • Έναν λογαριασμό
 • Μια συνδρομή
 • Προϊόντα ή υπηρεσίες προς πώληση

2. Mobile-friendly

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η χρήση των κινητών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά είναι:

 • Τα κινητά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου traffic.
 • Το παγκόσμιο μερίδιο του m-commerce στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί στα 72,9%.
 • Πάνω από το 51% των χρηστών προτιμούν διαδικτυακές εφαρμογές κινητού από άλλα κανάλια αγορών.

Με τέτοιους αριθμούς είναι απόλυτα λογικό ως επιχειρηματίας να αντιλαμβάνεστε τη σημασία των mobile-friendly online καταστημάτων. Ευτυχώς για εσάς, όλα τα Shopify themes είναι πλήρως συμβατά με smartphone συσκευές για να μπορούν οι χρήστες σας να κάνουν τις αγορές τους από το κινητό τους. Πέρα από το mobile friendly πλεονέκτημα για τον χρήστη, έχετε κι εσείς τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα από όπου κι αν βρίσκεστε.

3. Προσαρμοστικότητα και επεκτασιμότητα

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του e-commerce λογισμικού είναι η παραμετροποίηση και η επεκτασιμότητά του. Με πάνω από 100 έτοιμα themes, δωρεάν αλλά και επί πληρωμή, μπορείτε να έχετε όποιο look θέλετε, εύκολα και γρήγορα. Σε όλα τα Shopify themes μπορούν να γίνουν πολλές custom αλλαγές, με λίγες μόνο μικρές διορθώσεις στον κώδικα. Έτσι, μπορείτε να "παίξετε" και να δείτε τι ταιριάζει περισσότερο στην εταιρική σας ταυτότητα.

Οτιδήποτε και να παρέχετε στο κοινό σας, είναι σημαντικό να μπορείτε να διαμορφώνετε την παρουσίαση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας με όποιον τρόπο θέλετε εσείς.

4. Ευελιξία

Πέρα από την προσαρμοστικότητα στο κομμάτι της εμφάνισης, είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο. Διαθέτει πολυάριθμα ενσωματωμένα εργαλεία που βοηθούν σε κάθε πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσει η επιχείρησή σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι ευέλικτο το λογισμικό που διαθέτετε για το eshop σας κι ότι μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα μπορεί να "αντέξει" την αυξημένη ζήτηση σε κρίσιμες περιόδους. Ή ότι δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του σε μεγάλη επισκεψιμότητα.

Εδώ λοιπόν μπορείτε να παρουσιάζετε τα προϊόντα σας, να προσφέρετε κουπόνια και δωροκάρτες, και να διαθέτετε πολλαπλές επιλογές αποστολής. Με έτοιμα συστήματα για ολοκλήρωση παραγγελιών, αποστολή, πληρωμή και έλεγχο αποθεμάτων, έχετε εσείς τον έλεγχο στα χέρια σας.

5. Ποικιλία σε εφαρμογές και διασυνδέσεις

Έχετε στη διάθεσή σας μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές που μπορείτε να προσθέσετε στο eshop σας. Σχεδόν για κάθε τι που χρειάζεστε, είτε υπάρχει ήδη μια εφαρμογή είτε μπορείτε να μας ζητήσετε να τη φτιάξουμε.

Μπορείτε να προσθέσετε τη δυνατότητα για κριτικές, να έχετε wishlists για τους πελάτες σας, να λαμβάνετε αναλυτικές αναφορές ή να έχετε δελτία αποστολής. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι είναι αυτό των διασυνδέσεων. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να διασυνδεθεί με κάθε άλλο λογισμικό που χρησιμοποιείτε, όπως λογιστικά προγράμματα, προγράμματα αποστολής ή marketing εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να το διασυνδέσετε με τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα ή με τα marketplaces που θέλετε να εμφανιστείτε.

Για παράδειγμα, στην Think Plus έχουμε δημιουργήσει integration εφαρμογές σε περίπτωση που θέλετε να συνδέσετε το κατάστημά σας με το Skroutz, το BestPrice ή το Glami. Τις οποίες μάλιστα μπορείτε να τις αποκτήσετε εντελώς δωρεάν, μέσω του επίσημου Shopify app store!

Ευελιξία υπάρχει ακόμα και στο κομμάτι των πληρωμών. Μπορείτε να επιλέξετε από πάνω από 100 payment gateways που μπορείτε να ενσωματώσετε στο κατάστημά σας για πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Ό,τι και να επιλέξετε, θα μπορείτε να λαμβάνετε κάθε μέθοδο πληρωμής και να πουλάτε σε 133 συναλλάγματα.

6. Πολλές χρήσιμες λειτουργίες

Είναι δύσκολο να υπάρχει μια σωστή ισορροπία σχετικά με τον αριθμό των λειτουργιών που προσφέρει μια πλατφόρμα και το πόσο όντως χρήσιμες είναι. Το Shopify, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κόσμο του E-commerce, προσφέρει στοχευμένες λειτουργίες που μοναδικό σκοπό έχουν τη διευκόλυνση των επαγγελματιών.

Shopify ή Wordpress για κατασκευή eshop; Ποιος είναι ο νικητής;

Με features όπως ανάκτηση εγκαταλειμμένου καλαθιού, δωροκάρτες, POS, απεριόριστο storage και διαθέσιμο χώρο προϊόντων, αναλυτικές αναφορές ή ειδοποιήσεις για ύποπτες κινήσεις, πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για online store.

7. Κερδοφόρα εργαλεία SEO & Marketing

Κανένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν μπορεί να αποδώσει στο έπακρο χωρίς marketing. Η άνοδος του digital marketing και του ανταγωνισμού, καθιστά την ανάγκη για marketing tools ακόμα πιο επιτακτική.

Ευτυχώς το λογισμικό αυτό δεν αφήνει αυτήν την πτυχή κενή. Ένα από τα δυνατά του χαρτιά είναι οι SEO (Search Engine Optimisation) λειτουργίες που βοηθούν την ιστοσελίδα σας να καταλάβει ανώτερες θέσεις στις αναζητήσεις των πελατών. Έχετε επίσης της δυνατότητα να δείτε από πού έρχονται οι πελάτες σας, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους κι έτσι να οργανώσετε μια πιο στοχευμένη στρατηγική.

Διαθέτει επίσης marketing εργαλεία που βοηθούν στην προώθηση, όπως email marketing, SMS marketing ή δημιουργία εντυπωσιακών landing pages για τις Google ή Social Media καμπάνιες.

8. Αναλυτικά στοιχεία

Στον κόσμο του retail και του E-commerce οι αναλυτικές αναφορές μπορούν να δώσουν ουσιώδη στοιχεία σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά και τη συνολική απόδοση του e-shop. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιστοποιήσετε το κατάστημά σας, να εξελίξετε την εικόνα σας και να αναβαθμίσετε τη συνολική εμπειρία των πελατών σας.

Το να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα του καταστήματός σας μέσα από αξιόπιστες μετρήσεις σημαίνει ότι έχετε πάντα το προβάδισμα και το ελεύθερο για ανάπτυξη και βελτιστοποίηση.

9. Ασφάλεια και αξιοπιστία

Στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων, τόσο των πελατών, όσο και της ίδιας της επιχείρησης.

Γι' αυτό και το Shopify προσφέρει σε όλα τα πακέτα του δωρεάν SSL πιστοποίηση. Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο ασφαλείας που δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση και κρυπτογραφεί όλη την επικοινωνία μεταξύ των server και των browser, έτσι ώστε να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων  σε κάθε αλληλεπίδραση. Ουσιαστικά μπορείτε να είστε σίγουροι πώς κάθε προσωπική πληροφορία των πελατών σας είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Επίσης, όλα τα Shopify eshop τηρούν τα υψηλότερα PCI πρότυπα ασφαλείας (Level 1 PCI DSS). Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές που εκτελούνται μέσω κάρτας είναι ασφαλείς.

shopify logo - ecommerce platform graphic

Με πολυάριθμες λειτουργίες, χαμηλό κόστος, λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και πολλαπλά οφέλη, το Shopify είναι η καλύτερη επιλογή για το eshop σας!

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν Shopify Expert

Εμείς στην Think Plus σχεδιάζουμε με γνώμονα τη μοναδικότητα, τις απαιτήσεις και το επίπεδο της επιχείρησής σας.