Βίντεο μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις του 2020

Posted at:

20 March, 2020

Reading time:

15 min read

Βίντεο μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις τ

Το βίντεο είναι ένα μέσο που πλέον, δεν κυριαρχεί μόνο στο YouTube αλλά παντού!

online-video-marketing

Μάλιστα, τέσσερα από τα έξι κορυφαία channels, των οποίων οι καταναλωτές συνηθίζουν να παρακολουθούν βίντεο, είναι social channels. Δεν πρόκειται μάλιστα για ποσοστά που έχουν την τάση να μειωθούν, αλλά να αυξηθούν. Η αντιπρόεδρος, Facebook’s EMEA, Nicola Mendelsohn προβλέπει, ότι το περιεχόμενο των περισσότερων social media, μέχρι και το 2021 θα είναι γεμάτο με βίντεο.

Ακόμα, σε μια έρευνα της Cisco αναφέρεται ότι 82%  του συνόλου των καταναλωτών, μέχρι το 2021, θα προβαίνουν σε μια αγορά μετά την παρακολούθηση ενός βίντεο.

cisco statistics
Cisco Infographic: “VNI Complete Forecast Update, 2016-2021

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν το video marketing, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής στρατηγικής τους, διαφορετικά θα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εποχής.

online-video-marketing_watch

Από πού πρέπει να ξεκινήσετε;

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τη δύναμη του video marketing καθώς και τις μορφές των βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Στην συνέχεια θα εξετάσουμε και το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε το video marketing, βήμα-βήμα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Η δύναμη του Video Marketing

Όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο το θέμα digital marketing, αυτό που βοηθά είναι οι άνθρωποι να ακούσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, από εσάς τους ίδιους.

Τα βίντεο είναι ένα αγαπημένο είδος περιεχομένου για τους καταναλωτές, που θα το χρησιμοποιήσουν για να εξετάσουν το brand σας, στα social media.      

Οι καταναλωτές περιμένουν όλο και περισσότερα βίντεο περιεχομένου από εσάς.

online-video-marketing_brand

Μάλιστα ο Srinivas Narayanan, Facebook’s engineering director, αναφέρει: " αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, τότε ένα βίντεο είναι μια βιβλιοθήκη."

online-video-marketing_srinivas

Αναφερόμενη σε μια μελέτη για τα βίντεο περιεχομένου για λογαριασμό της πλατφόρμας  Slidely, μια από τις πιο γνωστές επικοινωνιολόγους η Hila Shitrit Nissim, αναφέρει:

«θεωρώντας ότι το 44 % των ανθρώπων παρακολουθούν πέντε ή περισσότερα βίντεο, όταν βρίσκονται online, σε καθημερινή βάση, τα social video αποτελούν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις σε όλες τις βιομηχανίες"

Τώρα, σκεφτείτε τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μεταδίδονται σε ένα αρκετά ευρύ κοινό και ως εκ τούτου, θα υπάρχουν άτομα που "αναγκάζονται" να παρακολουθήσουν κάποιες από αυτές. Το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό των ανθρώπων τις αποστρέφονται.

online-video-marketing_tv

Παρόλα αυτά, οι σύγχρονες τεχνικές στόχευσης επιτρέπουν στα marketing videos, να είναι αρκετά σχετικά, για κάθε μεμονωμένο καταναλωτή.

Η Nissim προσθέτει: "H προσαρμογή του περιεχομένου βίντεο στο κοινό-στόχο σας μπορεί να ενισχύσει το ποσοστό διατήρησης σας στην αγορά κατά 35 %. Δεδομένου, μάλιστα, ότι το 71% των καταναλωτών παρακολουθούν χορηγούμενες διαφημίσεις σχετικές έως και άκρως σχετικές, επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι αξίζει να επενδύετε σε μια επί πληρωμή εκστρατεία γιατί έτσι εξασφαλίζετε ότι τα βίντεό σας θα εμφανιστούν στα κατάλληλα "μάτια".

Ας εξετάσουμε το θέμα λίγο βαθύτερα.

Το βίντεο μάρκετινγκ δεν είναι μόνο καλό στο να αιχμαλωτίζει την προσοχή του κοινού και να το διασκεδάζει, είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εργαλείο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οδηγήσει τους καταναλωτές σας στην αγορά των προϊόντων σας.

Για παράδειγμα, μια μελέτη του Eyeview Digital, αποκάλυψε ότι η χρήση βίντεο σε landing pages, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας των στόχων σας κατά 80%. Μάλιστα, αναφέροντας απλά τη λέξη «βίντεο» στο θέμα του email σας, μπορείτε να αυξήσετε τα ποσοστά των πωλήσεών σας κατά 19%.

Η δύναμη του Video Marketing δεν σταματά εδώ

Ένα τεράστιο ποσοστό της τάξης του 90% των καταναλωτών αναφέρει, ότι το βίντεο τους βοηθά να προβούν στην τελικά αγορά του προϊόντος, ενώ το 64% υποστηρίζει ότι παρακολουθώντας ένα βίντεο αυξάνεται η πιθανότητα του να προβούν τελικά  στην αγορά του προϊόντος αυτού.

Με άλλα λόγια, το video marketing δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις περιστασιακά για να αυξήσουν το brand awareness. Αντ 'αυτού, τα βίντεο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για πολλαπλούς σκοπούς σε κάθε στάδιο της αγοραστικής διαδικασίας του πελάτη.

online-video-marketing_power

Σύμφωνα με την έρευνα του HubSpot, οι καταναλωτές προτιμούν πραγματικά τη χαμηλότερη ποιότητα βίντεο, σε σχέση με της υψηλής ποιότητας που φαίνονται σκηνοθετημένα. Με απλά λόγια, οι θεατές προτιμούν το raw authenticity σε σχέση με το slick production quality.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε έναν τεράστιο προϋπολογισμό ή ένα τηλεοπτικό στούντιο παραγωγής για να αρχίσετε το τηλεοπτικό μάρκετινγκ. Ειδικά πλέον που μπορείτε να πετύχετε  υψηλής ποιότητας HD και 4K βίντεο με την χρήση smartphones.

Εν ολίγοις, τα βίντεο είναι ένα ελκυστικό και ισχυρό μέσο προσιτό στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Ας εξετάσουμε, ποιες μορφές βίντεο μάρκετινγκ μπορείτε να αξιοποιήσετε

13 τύποι Video Marketing

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία βίντεο, μπορείτε να βοηθηθείτε, μαθαίνοντας τους τύπους των βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Εδώ παρουσιάζονται 13 τύποι Video Marketing, που μπορείτε να εξετάσετε

1. Brand Videos - Εταιρικό Βίντεο

Τα Brand videos, δημιουργούνται συχνά ως μέρος μιας μεγαλύτερης διαφημιστικής εκστρατείας.

Αυτά τα βίντεο, χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές, ως διαφημίσεις σε συνολική στρατηγική social media marketing, για να αυξήσουν το brand awareness αλλά και τις πωλήσεις τους.

Συνήθως στοχεύουν στο να επικοινωνήσουν την προσωπικότητα, τον πολιτισμό, την αποστολή και το όραμα του brand, ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Παρακάτω υπάρχει, ένα παράδειγμα από τη  Volvo Trucks που περιγράφει ο Jean Claude Van Damme. Αυτό το βίντεο παρουσιάζει την προσωπικότητα του brand, ενώ επιδεικνύει την σταθερότητα και την ακρίβεια της Volvo Dynamic Steering.

2. Explainer Videos

Τα Explainer videos, χρησιμοποιούνται για να εξηγήσουν πώς λειτουργεί το προϊόν σας και πώς το κοινό στο οποίο έχετε στοχεύσει θα επωφεληθεί από αυτό.

Αυτό το βίντεο από τη σελίδα, Dollar Shave Club  αιχμαλωτίζει την προσοχή και ψυχαγωγεί τους θεατές και όλα αυτά εξηγώντας παράλληλα, τα οφέλη από τη χρήση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

3. Event Videos

Έχει ποτέ η επιχείρησή σας διοργανώσει ή συμμετάσχει σε κάποιο event; Έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία πίσω από τις διασκέψεις ή τα networking event;    

Τα event videos είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και να παράγουν ένα βίντεο με τα πιο σημαντικά στιγμιότυπά τους.

Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα ενός event video, από την εταιρεία Gymshark, στο οποίο απαθανατίζουν το μεγαλύτερο γεγονός τους μέχρι και εκείνη την στιγμή.

4. Live Videos

Όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν στους χρήστες τα live stream video είτε πρόκειται για: YouTube, Instagram, Twitter ή Facebook Live.

Η ραδιοφωνική ζωντανή μετάδοση, στο κοινό σας στα social media, επιτρέπει την συμμετοχή των θεατών σας σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, παρέχει και μια μοναδική δημιουργική ευκαιρία στα διάφορα brand, να προωθήσουν συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και άλλα γεγονότα που θέλουν να προωθήσουν.

Το live video marketing πετυχαίνει επίσης υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής. Στην πραγματικότητα, οι θεατές προτιμούν να παρακολουθήσουν ένα live video σε σχέση με ένα video-on-demand.  

Εδώ παρουσιάζεται ένα παράδειγμα από τον αγώνα μετ' εμποδίων Tough Mudder:

5. Disappearing Videos

Το Snapchat ήταν αυτό που πρωτοστάτησε στη δημιουργία των "disappearing video", σήμερα όμως υπάρχουν και οι Facebook Stories και οι Instagram Stories, που λειτουργούν με την ίδια λογική.

Τα  "disappearing video" δίνουν την αίσθηση του επείγοντος με αποτέλεσμα να τραβούν την προσοχή του κοινού-στόχου σας.    

Ακόμα αυτή η ιδέα βοηθά τα διάφορα brand, να γίνονται περισσότερο δημιουργικά στο περιεχόμενο των διάφορων ιστοριών τους.

Το  lifestyle brand Vans, συχνά χρησιμοποιεί τα Stories του για να προωθήσει τα διάφορα γεγονότα του.

Vans Video Marketing

6. Educational ή How-To Videos

Τα εκπαιδευτικά ή αλλιώς How-To Videos, μπορεί να γίνουν εξαιρετικά δημοφιλή και να κερδίσουν μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μορφή video marketing, για να διδάξετε στο κοινό-στόχο σας κάτι το οποίο θέλει να μάθει.    

Οι εταιρείες  χρησιμοποιούν συχνά αυτά τα βίντεο είτε για να διδάξουν στους πελάτες τους πώς να λάβουν το μέγιστο των παροχών από το προϊόν τους, είτε για να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με πιθανούς πελάτες τους.

Παρακάτω υπάρχει ένα "how-to” video, το οποίο διδάσκει στους θεατές πως να δημιουργήσουν ένα βίντεο στο youtube:

7. Demo Videos

Τα Demo Videos, έχουν να κάνουν με την προβολή του προϊόντος σας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα explainer videos τείνουν να τοποθετούν το brand σας να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων, καθώς βοηθούν στην εμφάνιση νέων πελατών, τα Demo Videos, διεισδύουν βαθύτερα. Στοχεύουν, στο να επισημάνουν όλα τα βασικά οφέλη του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας και συχνά περιλαμβάνουν μια διαδικασία call-to-action για να ενθαρρύνουν τους θεατές να προβούν στην αγορά.

Παρακάτω υπάρχει ένα παράδειγμα από την εταιρεία Native Union, που προωθεί ένα από τα προϊόντα τους και πιο συγκεκριμένα το καλώδιο νύχτας:

8. Expert Interview

Οι συνεντεύξεις ειδικών (Expert Interview) και οι influencers είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδώσετε πραγματική αξία στο ακροατήριό σας.

Τι περισσότερο χρειάζεστε; Αυτό το είδος του video marketing είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στο θέση του ειδικού, που έχει όλες τις απαντήσεις. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνετε να χτίσετε, την εμπιστοσύνη σας με το κοινό-στόχος σας, χρησιμοποιώντας την δύναμη της κοινωνικής αποδοχής.

9. Personalized Messages

Εάν ασχολούμαστε με αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών ή έρευνες από πιθανούς πελάτες τότε μια πολύ έξυπνη λύση για να πετύχετε το σκοπό σας είναι η χρήση βίντεο.

Αυτά τα personalized messages (εξατομικευμένα μηνύματα), δημιουργούν πολύ μεγαλύτερη επιρροή από μια τυπική απάντηση στο email και μπορεί να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης με το social media κοινό σας.  

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Loom , για την καταγραφή αυτών των σύντομων μηνυμάτων και για την παροχή μια μοναδικής και αξέχαστης εμπειρίας για τους πελάτες σας.

online-video-marketing_loom

10. Case Study και Videos από testimonial πελατών

Τα case study και τα βίντεο από testimonial πελατών, είναι ένας πολύ καλός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αυξήσετε την κοινωνική σας αποδοχή και να επηρεάσετε το κοινό-στόχο σας, ώστε να προχωρήσουν τελικά στην αγορά του προϊόντος.

Οι πελάτες σας πρέπει να νιώθουν ότι το προϊόν σας είναι η τέλεια λύση για τις ανάγκες τους. Αυτός ο τύπος video marketing, μπορεί να σας  βοηθήσει να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται την εμπιστοσύνη με το κοινό σας.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα παράδειγμα από την σελίδα LifeLock:

11. Animated Videos

Το βίντεο animation επιτρέπει την πλήρη ελευθερία στη δημιουργική σκέψη. Για το λόγο αυτό, μπορεί να είναι η τέλεια μορφή, για να εξηγήσει κανείς δύσκολες ή αφηρημένες έννοιες.

Επιπλέον, τα animations μπορεί να είναι εξαιρετικά ευδιάκριτα και διασκεδαστικά. Πλέον, μάλιστα, με τους animation makers όπως το Animaker, καθένας μπορεί να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας animations.

Σε αυτό το παράδειγμα, η σελίδα Chipotle, χρησιμοποιεί animation για να παρουσιάσει την ιστορία του brand τους:

12. Augmented Reality (AR) Videos

Τα Augmented Reality (AR) Videos, (επαυξημένη πραγματικότητα), προσδίδουν στις έννοιες της εικόνας και του βίντεο που παρακολουθείτε, ένα ψηφιακό αποτέλεσμα.

Η τεχνολογία αυτή έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσω του video game Pokémon Go.

Αν και η επαυξημένη πραγματικότητα, βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της, υπάρχει πληθώρα δυνατοτήτων που τα brand μπορούν να αξιοποιήσουν στις εκστρατείες μάρκετίνγκ τους.

Για παράδειγμα, η σελίδα Pure Cycles, επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας Augmented Reality (AR) Videos:

13. Virtual Reality (VR) και 360° Videos

Τα Virtual Reality (VR) και 360° videos, γίνονται όλο και πιο γνωστά στο κοινό.

Οι χρήστες μπορούν να δουν αυτά τα βίντεο μέσω των συσκευών όπως:  Oculus Rift, Google Cardboard, ή πιο απλά χρησιμοποιώντας το δείκτη από τα δάκτυλά τους ή το ποντίκι τους, ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιούν.

Αναμφισβήτητα, αυτά τα βίντεο στις μέρες μας θεωρούνται καινοτόμα. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αναπόσπαστο και διαδραστικό κομμάτι του video marketing.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα από το Red Bull που χαρακτηρίζει ένα από τα δημοφιλή γεγονότα τους, αυτό της κατάδυσης βράχου.

Πώς να ξεκινήσετε το Video Marketing σήμερα

Τώρα που πήρατε μια ιδέα για τους διάφορους τύπους των βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να ξεκινήσει σήμερα το video marketing της εταιρείας σας.

online-video-marketing_startup

Βήμα 1: Επιλέξτε το κοινό-στόχο σας

Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό βίντεο, πρέπει να γνωρίζετε αρχικά για ποιον το δημιουργείτε και σε ποιον απευθύνεται. Έτσι σιγουρευτείτε ότι έχετε καθορίσει ξεκάθαρα το κοινό-στόχο σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσαρμόσετε τη μορφή, τα μηνύματα και το περιεχόμενο του βίντεο, ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των θεατών σας. Για παράδειγμα σε περίπτωση που θέλετε να αναφερθείτε στην έννοια "κατασκευή eshop σε shopify", μπορείτε να δημιουργήσετε τρία διαφορετικά βίντεο. Το ένα να αναφέρει τι είναι το shopify, για όσους δεν γνωρίζουν αλλά θέλουν να μάθουν, το άλλο να παρέχει πληροφορίες για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ας πούμε για να πουλήσουν ρούχα και ένα τρίτο το οποίο να απευθύνεται σε όσους θέλουν βοήθεια στην δημιουργία eshop.

Βήμα 2: Προσδιορίστε τι προσπαθείτε να επιτύχετε

Ποιο είναι το νόημα του βίντεό σας;

Προσπαθείτε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας; Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας; Θέλετε οι άνθρωποι να κάνουν εγγραφή στη mailing list σας; Όποιος και εάν είναι ο στόχος σας, πρέπει να είστε ξεκάθαροι σε αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε.

Κάθε μεμονωμένη απόφαση που παίρνετε για το βίντεό σας πρέπει να φιλτραριστεί μέσω του απώτερου σκοπού σας.

Βήμα 3: Προγραμματίστε τον προϋπολογισμό του Video Marketing

Πριν αρχίσετε να γίνεστε δημιουργικοί με το βίντεό σας, καλό θα ήταν να εξετάσετε τους πόρους που έχετε στην διάθεσή σας.

Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν επαγγελματία καμεραμάν ή έναν συντάκτη; Έχετε αρκετά χρήματα να διαθέσετε, για τον εξοπλισμό και την ενοικίαση κάποιου στούντιο ή για τα έξοδα  κάποιου ταξιδιού; Μήπως σκοπεύετε να δημιουργήσετε τα βίντεό σας με το smart phone σας; Θέλετε επαγγελματική παραγωγή βίντεο;

online-video-marketing_Budget

Πρέπει να είστε σαφείς σχετικά με τους πόρους σας και τις χρηματικές σας δυνατότητές.

Βήμα 4: Επιλέξτε έναν τύπο βίντεο και καταλήξτε σε μια ιδέα για το Video Marketing

Τώρα που έχετε προσδιορίσει το κοινό-στόχο σας και το στόχο του Video Marketing  ήρθε η στιγμή να γίνεται δημιουργικοί.

Επιλέξτε μια μορφή βίντεο που ταιριάζει καλύτερα στο στόχο σας.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να οδηγήσετε τις πωλήσεις σε μια 24ωρη γρήγορη διαδικασία, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε Facebook Post ή τις Instagram Stories, καθώς είναι κάτι που θα δώσει την αίσθηση της επείγουσας ανάγκης στην καμπάνια σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να έχετε ένα εικονογραφημένο σενάριο (storyboard) ή ένα script για το βίντεό σας, ώστε να εξασφαλιστεί το γεγονός ότι το βίντεό σας θα εξελιχθεί όπως το είχατε φανταστεί. Για τα live streaming video, τα stories, ή για τα personal video blogs, σημειώστε με την μορφή κάποιων bullet, τα σημαντικά σημεία που αποτελούν λέξεις κλειδιά για τον στόχο που θέλετε να πετύχετε.

Βήμα 5: Αποφασίστε πού θα δημοσιεύσετε το βίντεό σας

Όταν δημιουργήσετε ένα βίντεο, θα πρέπει να αποφασίσετε πού να θα το δημοσιεύσετε. Για να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να το προσαρμόσετε σωστά για την πλατφόρμα επιλογής σας.  

online-video-marketing_social

Για παράδειγμα, τα profile videos του Instagram δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα από 60 δευτερόλεπτα.

Οι κύριες επιλογές που πρέπει να εξετάσετε είναι:

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram
 • Twitter
 • Ιστοσελίδα σας
 • Vimeo
 • Snapchat Stories

Η πλατφόρμα που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κοινό-στόχο σας και τους στόχους του μάρκετινγκ βίντεό σας.

Είναι καλύτερα να αρχίσετε, έχοντας στο μυαλό σας ένα channel και στην συνέχεια μπορείτε, πάντα, να επαναχρησιμοποιείτε στο μέλλον το βίντεό σας και σε άλλα channels.

Βήμα 6: Προσδιορισμός και επίλυση δημιουργικών προκλήσεων

Τώρα που μπορείτε να οπτικοποιήσετε την μορφή που θα πάρει το βίντεό σας, προσπαθήστε να σκεφτείτε τον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε, τις όποιες πιθανές δημιουργικές προκλήσεις μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον.

Για παράδειγμα, αν επεξεργάζεστε μόνοι σας το βίντεο, πιθανόν οι δεξιότητες επεξεργασίας σας να μην είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες και αρκετά επαγγελματικές. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, να τοποθετήσετε σε μια ή δυο γωνίες κάμερα και να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο του βίντεό σας με κάποια jump cuts ώστε να κρατήσετε το βίντεό σας, ενδιαφέρον.

Το παρακάτω GIF δείχνει μια έξυπνη χρήση των jump cuts:

Video Editing Jump Cuts

Βήμα 7: Αποφασίστε πώς θα μετρήσετε την επιτυχία του βίντεό σας

Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Εάν δεν προσδιορίσετε έναν αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθείτε την επιτυχία του βίντεο σας, δεν θα μπορέσετε με κανέναν άλλον τρόπο, να καταλάβετε αντικειμενικά, ποιες είναι οι επιπτώσεις ή οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τις μελλοντικές προσπάθειες στο μάρκετινγκ βίντεο.

Για άλλη μια φορά λοιπόν,  πρέπει να σκεφτείτε τους στόχους σας.

Εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε brand awareness, τότε τα views, τα likes, και τα shares, είναι μια ακριβής μέτρηση της επιτυχίας του βίντεό σας. Βέβαια οι μετρήσεις αυτές είναι αρκετά επιφανειακές σε σχέση με αυτό που μπορείτε να πετύχετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ποιο κομμάτι από το βίντεό σας, παρακολουθεί ο μέσος θεατής και που ακριβώς κυμαίνεται η προσοχή των θεατών σας.

Βήμα 8: Δημιουργήστε το βίντεό σας!

Τώρα που έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα ήρθε η ώρα για να δημιουργήσετε το δικό σας βίντεο.

Αν επιλέξετε την χρήση ενός smartphone, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο ή ένα selfie-stick για να αποφύγετε μια "ασταθή"  λήψη. Επίσης, να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τον φωτισμό με τις καλύτερες προοπτικές.

Ιδανικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια απλή οργάνωση φωτισμού, όπως αυτή των: “three-point lighting.”

 • Key light: Η κύρια πηγή φωτισμού.
 • Background light: Παρέχει βάθος και διαχωρισμό του θέματος και του φόντου.
 • Fill light: Εξαλείφει τις σκιές.

online-video-marketing_lighting

Βήμα 9: Επεξεργασία του βίντεό σας

Μόλις έχετε πλέον δημιουργήσει το βίντεο σας, έχει έρθει η ώρα να το επεξεργαστείτε.

Εάν ξεκινάτε τώρα την διαδικασία, μπορείτε να ελέγξτε τα 11 καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο για το 2020. Εναλλακτικά, εάν δημιουργήσετε ένα βίντεο στο smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια από τις πολλές δωρεάν mobile video editing εφαρμογές, που είναι διαθέσιμες.

Και μην ξεχνάτε: "Αν το κλιπ δεν είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την ιστορία ή δεν προσθέτει τίποτα ιδιαίτερο στο θεατή, σβήστε το."

Βήμα 10: Δημοσιεύστε το βίντεο σας χρησιμοποιώντας SEO

Αν δεν βελτιστοποιήσετε τα hashtags, τους τίτλους σας, τα keywords και τις περιγραφές των βίντεό σας, θα χάσετε την ευκαιρία για μια δωρεάν παρουσίασή σας.

Χρησιμοποιήστε έναν ευδιάκριτο τίτλο, συμπεριλάβετε τα σχετικά hashtag και γράψτε μια ακριβή περιγραφή, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά.

Στη συνέχεια, δημοσιεύστε το βίντεό σας, στα Social Media, τις ώρες αιχμής, για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βήμα 11: Προωθήστε το βίντεό σας

Τέλος, φροντίστε να προωθήσετε το βίντεό σας σε όλα τα social media channels και σε οποιαδήποτε συναφή email.

Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την προώθηση του βίντεό σας, απαντώντας σε σχόλια γρήγορα και προτρέποντας τους θεατές να κάνουν like και share στο post σας.

online-video-marketing_process

Περιληπτικά: Video Marketing για επιχειρήσεις το 2020

Παρακάτω παρουσιάζεται μια σύνοψη το Video Marketing για επιχειρήσεις το 2020:

 • Προσδιορίστε την αγορά σας και το τι ελπίζετε να επιτύχετε.
 • Σχεδιάστε τον προϋπολογισμό σας και προσδιορίστε τυχόν προκλήσεις που μπορεί να συμβούν στο μέλλον.
 • Επιλέξτε τον τύπο του βίντεο και την πλατφόρμα δημοσίευσης.
 • Σκεφτείτε μια εντυπωσιακή ιδέα.
 • Προσδιορίστε και επιλύστε δημιουργικές προκλήσεις.
 • Επιλέξτε έναν δείκτη βασικών επιδόσεων (key performance indicator), για να μετρήσετε την επιτυχία του βίντεό σας.
 • Δημιουργήστε το βίντεό σας και θυμηθείτε τόσο να σταθεροποιήσετε τις λήψεις σας όσο και είναι καλά φωτισμένες.
 • Επεξεργαστείτε το βίντεό σας στα καλύτερα κλιπ.
 • Δημοσιεύστε το βίντεό σας σε ώρες αιχμής χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές του SEO.
 • Προωθήστε το βίντεό σας στα διαδικτυακά κανάλια σας και απαντήστε σε σχόλια για να το ενισχύσετε.

Εμείς στη Think Plus παρέχουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική digital marketing που θα σας εξασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία. Είμαστε δίπλα σας, από τη στιγμή που θα  εμφανιστεί η ανάγκη για τη δημιουργία video μέχρι τα reports που θα συνοδεύουν τη λήξη της καμπάνιας μάρκετινγκ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα showreel με δείγμα της δουλειάς μας:

Video Marketing για την επίχειρηση

Εμπιστευτείτε μας τώρα για το σχεδιασμό του δικού σας Video και απογειώστε την εταιρική σας παρουσία!