Επιδότηση 100% ΕΣΠΑ για Κατασκευή eShop μέχρι 5.000€ [Υποβολή αίτησης 31/01/21]

Επιδότηση 100% ΕΣΠΑ για Κατασκευή eShop μέχρι 5.000€ [Υποβολή αίτησης 31/01/21]

Το Δεκέμβριο του 2020 ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο αφορά την επιδότηση για την δημιουργία e-shop σε Ελληνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε συνέντευξή, σε ραδιοφωνική εκπομπή μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κύριος Γιάννης Τσακίρης.

Ανακοινώθηκε η ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του ΕΣΠΑ ε-λιανικό

Διαβάστε τα επίσημα κριτήρια, τις επιλέξιμες επιχειρήσεις, προϋποθέσεις συμμετοχής και φυσικά αξιολόγηση και έγκριση της επιχορήγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης!

epidotisi espa dimiourgia eshop
Το πρόγραμμα “Επιδότηση ΕΣΠΑ για κατασκευή Eshop” αναμένεται και προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους με προϋπολογισμό 80 εκατομμυρίων ευρώ που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί αν παρατηρηθεί ιδιαίτερη ζήτηση και κατ’ επέκταση απορροφητικότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες διαθέσιμες πληροφορίες, το πρόγραμμα θα καλύπτει 100% το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής eshop μέσω ΕΣΠΑ έως και 5.000€. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον υφυπουργό θα χρηματοδοτεί στο 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και κατασκευή eshop και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, αφού ο κλάδος της παροχής υπηρεσιών για τη κατασκευή eshop μέσω ΕΣΠΑ καλύπτεται ήδη από την υπάρχουσα δράση. Ο ίδιος ο υφυπουργός, υπογράμμισε πως σε ό,τι αφορά τη κατασκευή eshop μέσω ΕΣΠΑ για τις υπηρεσίες, πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Θέλετε βοήθεια από τους ειδικούς;

Σας ενδιαφέρει μια ανάλυση στην κατασκευή E-Shop; Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ 2020

Με όλα όσα ζήσαμε το 2020 και τη τρομερή πανδημία που πέραν όλων των υπολοίπων, έκλεισε τους Έλληνες αλλά και τους πολίτες όλου του κόσμου στα σπίτια τους, ο ψηφιακός μετασχηματισμός για κάθε επιχείρηση έγινε πιο απαραίτητος από ποτέ…

epidotisi espa eshop

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει τέσσερις πυλώνες και φυσικά για να πραγματοποιηθεί συνεπάγεται ότι η επιχείρηση οφείλει να έχει αρτιότατη ψηφιακή εικόνα. Έτσι λοιπόν κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο, αν δεν έχει, πρέπει σήμερα κιόλας να προχωρήσει στη κατασκευή eshop μέσω επιδότησης ΕΣΠΑ. Είδαμε μέσα στη καραντίνα το εξής οξύμωρο: από τη μία, επιχειρήσεις που είχαν ήδη προχωρήσει στη κατασκευή eshop από επιδότηση ΕΣΠΑ να λειτουργούν κανονικά και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένες πωλήσεις, ενώ από την άλλη απελπισμένους επιχειρηματίες, καχύποπτους μέχρι στιγμής για το διαδίκτυο και τη δυναμική του, αρνητικοί στη ιδέα της κατασκευής eshop από επιδότηση ΕΣΠΑ οι οποίοι φυσικά σημείωσαν μηδενικές πωλήσεις στο ίδιο διάστημα.

espa dimiourgia eshop lockdown

Όλα τα παραπάνω συντελούν στη δημιουργία εκπαιδευμένων καταναλωτών οι οποίοι δεν αφορίζουν φυσικά τις συναλλαγές σε φυσικό κατάστημα, αλλά είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι παράλληλα και με τις αγορές μέσω eshop. Tην ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες που έχουν προχωρήσει σε κατασκευή eshop με επιδότηση ΕΣΠΑ, αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα και φυσικά να τα προωθήσουν καλύτερα. Ποιο μοντέλο θα επικρατήσει στο μέλλον; Αν ρωτάτε εμάς, το υβριδικό. Φυσικά και θα υπάρχουν κανονικά καταστήματα όπου οι άνθρωποι θα δοκιμάζουν, θα πιάνουν και θα νιώθουν τα προϊόντα, αλλά μάλλον θα λειτουργούν πιο πολύ ως showrooms με τη πλειοψηφία των συναλλαγών να γίνεται μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικού καταστήματος.

epidotisi espa ecommerce

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ 2021

Τι έρχεται όμως στο σύντομο μέλλον; Πεποίθησή μας είναι ότι με την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τη κατασκευή eshop, εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες είναι οι επιχειρηματίες που θα τρέξουν για να ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το εν λόγω λοιπόν ΕΣΠΑ που επιδοτεί 100% τη κατασκευή eshop θα δημιουργήσει μία νέα γενιά επιχειρηματιών του ηλεκτρονικού εμπορίου οι οποίοι και θα ανατροφοδοτήσουν την ανάπτυξη και δυναμική του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέσω της κατασκευής eshop με 100% επιδότηση ΕΣΠΑ χιλιάδες νέα προϊόντα θα προσφερθούν ηλεκτρονικά, ολόκληρος ο κλάδος των κατασκευαστών eshops θα δει τρομερή ανάπτυξη, ακόμη και συναφή επαγγέλματα όπως αυτό του φωτογράφου θα βιώσουν τη ασταμάτητη ανάπτυξη που θα φέρει η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, λόγω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά την επιδότηση 100% για τη κατασκευή eshop. Φυσικά ωφελημένοι θα είναι και οι καταναλωτές οι οποίοι μέσω της ανέξοδης έρευνας αγοράς που προσφέρει το διαδίκτυο θα μπορούν να περιηγηθούν σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα, βρίσκοντας τα προϊόντα της αρεσκείας τους στις καλύτερες τιμές.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης κατασκευής e-shop.

Αν σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα επιδότησης 100% για τη κατασκευή eshop για την δική σας επιχείρηση, συμπληρώστε την φόρμα επικονωνίας και εμείς θα σας ενημερώσουμε για το «Δώρο» ύψους 5.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία eshop!

Επιδότηση ΕΣΠΑ για δημιουργία eshop; Τι πρέπει να προσέξω;

Τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συμμετάσχει μια ιστοσελίδα ή ένα eshop στα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, απαιτείται η συμβατότητά της με το πρότυπο WCAG 2.0. Θέλει προσοχή το συγκεκριμένο θέμα γιατί αν δεν αντιμετωπισθεί με τη δέουσα προσοχή και τον κατασκευαστή μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη της αίτησης σας.

epidotis espa wcag

Tα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Τι μειονεκτήματα υπάρχουν όταν μπορείτε να έχετε πλέον δωρεάν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για την επιχείρηση σας, μέσω του ΕΣΠΑ προγράμματος για επιδοτούμενα eshop.

Aς δούμε όμως παρακάτω γιατί κάθε επιχειρηματίας που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα για την επιχείρησή του, πρέπει να τρέξει να υποβάλει φάκελο για E-Shop επιδότηση ΕΣΠΑ.

Μήπως σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου με την βοήθεια του ΕΣΠΑ;

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά για σας, μιας και αναμένεται ότι οι παγκόσμιες online αγορές θα γνωρίσουν αύξηση της τάξης των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο για το 2024, η Ευρώπη, οι επιχειρηματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να έχουν 510 δις πωλήσεις.

Εγκρίθηκε η αίτηση στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την κατασκευή του eshop σας. Έχετε σκεφτεί τα πλεονεκτήματα;

Χαμηλό οικονομικό κόστος, σε σχέση με τα φυσικά καταστήματα.

Ένα από τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι χρειάζεται χαμηλό κόστος για την αρχή της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Τα φυσικά καταστήματα αρχικά πρέπει να πληρώσουν  χρήματα για το ενοίκιο του καταστήματος, για την ταμπέλα του, την διακόσμηση, για την αγορά αποθέματος, για εξοπλισμό και για πολλά άλλα. Τα φυσικά καταστήματα πώλησης πρέπει επίσης να πληρώσουν το προσωπικό που διαθέτουν είτε αφορά στο κομμάτι της πώλησης είτε πρόκειται για προσωπικό ασφαλείας, το οποίο μπορεί να χρειάζεται ανάλογα με την αξία των προϊόντων που υπάρχουν στο κατάστημα. Τώρα με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδότησης  για τη κατασκευή eshop οι αρχικές δαπάνες μειώνονται ακόμη περισσότερο.

espa kataskevi eshop

Ενδεχόμενο Εισόδημα.

Σκεφτείτε όμως τους πελάτες σας που δεν εργάζονται τις συνηθισμένες ώρες ή που είναι πολύ απασχολημένοι και δεν βρίσκουν ανοιχτό ένα κατάστημα για να αγοράσουν αυτό που θέλουν. Ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας επιτρέπει να προσελκύσετε όσους ενδέχεται να έχουν περίεργα προγράμματα εργασίας ή που δεν έχουν χρόνο να κάνουν τις αγορές τους αυτοπροσώπως. Για έναν πελάτη που θα παραγγείλει τη νύχτα, δεν χρειάζεται να έχετε υπαλλήλους που εργάζονται νυχτερινή βάρδια για να εξασφαλιστεί ότι όλες οι παραγγελίες θα υποβληθούν σε επεξεργασία. Δεν θα χρειαστεί επίσης ποτέ να προσλάβετε φύλακα!

Διεθνείς Πωλήσεις.

Επόμενο στη λίστα των παροχών ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να πουλήσει πιο εύκολα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε το κοινό σας είτε αυτό βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αμερική ή τις γειτονικές χώρες. Mέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με τα δικά σας προϊόντα.


Πρόσληψη εργαζομένων με χαμηλότερο κόστος

Ένα από τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι η πρόσληψη εργαζομένων δεν είναι πολυδάπανη και, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να προσλάβετε υπαλλήλους από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να επιλέξετε να αναθέσετε την εργασία σε  εικονικούς βοηθούς  σε χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο. Θα χρειαστείτε λιγότερους υπαλλήλους σε μια ηλεκτρονική επιχείρηση σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των online επιχειρήσεων είναι ότι δεν χρειάζεται να προσλάβετε υπαλλήλους από την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος. Μπορείτε να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε την λειτουργία στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου μόνοι σας. Μόνο όταν αρχίσετε να αυξάνεται ή όταν έχετε το ανάλογο κεφάλαιο θα πρέπει να αρχίσετε να προσλαμβάνετε εργαζόμενους.

Ευκολότερη επαναπώληση στους πελάτες σας.

Με τα καταστήματα eshop, μπορείτε να επαναστοχεύσετε τους ανθρώπους που πρόσθεσαν κάποιο από τα προϊόντα σας στο καλάθι τους αλλά εγκατέλειψαν το site σας  ή που επισκέφτηκαν κάποιο post στο blog σας και τελικά δεν αγόρασαν κάτι από σας. Μπορείτε να συλλέξετε εύκολα διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με  pop-up ή με lead magnet και να συνεχίσετε το digital μάρκετινγκ στους πελάτες σας αφού κάνετε την πώληση.

Διαχείριση μεγάλου αριθμού παραγγελιών.

Στα φυσικά καταστήματα μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές που θα αποτρέψουν τους πελάτες σας από μια πιθανή αγορά. Με το ηλεκτρονικό εμπόριο, δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Ένας πελάτης μπορεί να κάνει παραγγελίες σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις, γεγονός που σας επιτρέπει να αποδεχτείτε έναν μεγάλο αριθμό παραγγελιών.

epidotoumeno eshop

Γρήγορη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Ένα από τα οφέλη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Μπορείτε να αυξήσετε το budget των διαφημίσεών σας, ειδικά  όταν οι διαφημίσεις σας έχουν καλή απόδοση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τη διατήρηση της ζήτησης. Στα φυσικά καταστήματα, μπορεί να είναι δύσκολο να αυξηθούν οι κατηγορίες προϊόντων ή να προστεθούν περισσότεροι ταμίες εξαιτίας του μικρού χώρου. Θα πρέπει να βρείτε ένα μεγαλύτερο χώρο, ή να κάνετε κάποια ανακαίνιση ή να περιμένετε τη  λήξη της μίσθωση του καταστήματός σας προκειμένου να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Εάν δημιουργείτε ενημερωτικά προϊόντα, θα έχετε να αντιμετωπίσετε  άλλη μια πρόκληση, καθώς χρειάζεται χρόνος για να  γράψετε ebooks, courses και  άλλα. Στα φυσικά καταστήματα, μπορεί να είναι δύσκολο να αυξηθούν οι κατηγορίες προϊόντων ή να προστεθούν περισσότεροι ταμίες εξαιτίας του μικρού χώρου. Θα πρέπει να βρείτε ένα μεγαλύτερο χώρο, ή να κάνετε κάποια ανακαίνιση ή να περιμένετε τη  λήξη της μίσθωση του καταστήματός σας προκειμένου να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Εάν δημιουργείτε ενημερωτικά προϊόντα, θα έχετε να αντιμετωπίσετε  άλλη μια πρόκληση, καθώς χρειάζεται χρόνος για να γράψετε ebooks, courses και  άλλα. Στα E-Shop, μπορείτε να προσθέσετε νέα προϊόντα στο κατάστημά σας χωρίς να πρέπει να ανησυχήσετε για τον χώρο των προϊόντων, γεγονός που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας πιο γρήγορα.

espa dimiourgia eshop

Είναι έκδηλο λοιπόν ότι το ηλεκτρικό εμπόριο είναι η εξέλιξη του παραδοσιακού εμπορίου και το ηλεκτρονικό κατάστημα υποχρεωτική επιταγή για κάθε επιχειρηματία που θέλει να μετασχηματίσει την επιχείρησή του. Τώρα με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδότηση 100% για τη δημιουργία eshop εξαλείφεται σε μεγάλο αν όχι απόλυτο βαθμό και το αρχικό κόστος κατασκευής του eshop.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία eshop.

Αν σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα επιδότησης για την δική σας επιχείρηση, συμπληρώστε την φόρμα επικονωνίας και εμείς θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την αίτηση!

Τι πρέπει όμως να προσέξετε ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα στην εκταμίευση της επιδότησης σας;


Τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συμμετάσχει μια ιστοσελίδα ή ένα eshop στα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, απαιτείται η συμβατότητά της με το πρότυπο WCAG 2.0. Μία ιστοσελίδα που συμμορφώνεται με το παραπάνω πρότυπο διευκολύνει την πρόσβαση σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τους δίνει δηλαδή την δυνατότητα να πλοηγηθούν σε αυτή με πιο εύκολο τρόπο.

Το πρότυπο WCAG , Web Content Accessibility Guidelines, ορίζει τις παραμέτρους ώστε μια ιστοσελίδα να χαρακτηρίζεται ως φιλική για ΑΜΕΑ, για να έχουν πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας με μηχανισμούς ανάγνωσης κειμένων, εκφώνησης κειμένων, εναλλαγής χρωμάτων, φωνητικές εντολές, πλοήγησης με το πληκτρολόγιο, αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς, αντίθεσης κ.α. Η ύπαρξη μιας τέτοιας ιστοσελίδας ή e-shop διευκολύνει την πρόσβαση σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ακοής, μαθησιακές δυσκολίες, περιορισμένη κίνηση και φωτοευαισθησία και τους δίνει την δυνατότητα να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα χωρίς εμπόδια.

epidotoumeno eshop

Το ηλεκτρονικό κατάστημα λοιπόν που θα υλοποιήσετε μέσω του προγράμματος, ΕΣΠΑ επιδότηση eshop, θα πρέπει :

  • να προβάλει το περιεχόμενο της σε κείμενο
  • να μην έχει βίντεο ή ήχο εξαιρούμενες τις φωνητικές λειτουργίες
  • να έχει ιεραρχημένη δομή και απλοποιημένη διάταξη του περιεχομένου
  • να παρέχει μηχανισμούς που βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν το περιεχόμενο
  • να προσανατολίζονται και να περιηγούνται σε αυτό
  • να έχει ευανάγνωστο και προβλέψιμο περιεχόμενο


Ποια είναι  τα πλεονεκτήματα του παραπάνω προτύπου WCAG;


Ανεξάρτητα με την κοινωνική και την εταιρική ευθύνη απέναντι στα ΑΜΕΑ, η συμμόρφωση της εκάστοτε σελίδας με το πρότυπο WCAG 2.0 παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα τόσο για την ίδια την ιστοσελίδα όσο και τους χρήστες της. Βελτιώνοντας την προσβασιμότητα της ιστοσελίδας πετυχαίνετε καλύτερα αποτελέσματα στην αντίστοιχη κατάταξη σας. Η άνεση στην πρόσβαση δημιουργεί ευχαριστημένους χρήστες και οι ευχαριστημένοι χρήστες μετατρέπονται εύκολα σε ευχαριστημένους πελάτες.

Tελικά όλα δείχνουν ότι το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιδότηση της κατασκευής του δικού σας eshop, είναι εξαιρετικά επωφελές και εύστοχο στους ιδιαίτερους καιρούς που διάγουμε, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στην υποβολή του φακέλου σας, όσο και στην επιλογή του συνεργάτη σας. Η Think Plus είναι η πλέον διακεκριμένη εταιρία στη κατασκευή eshops, καθώς είναι η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία κατασκευάστρια Shopify και έχοντας συνάψει στρατηγική συνεργασία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες στον χώρο του ΕΣΠΑ, μπορεί να σας διασφαλίσει την επιτυχή υποβολή και υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

FAQ

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για κατασκευή eshop

Ας δούμε μαζί το project σας!

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας: +30 210 61 01 478 | Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 18:00 
ή συμπληρώστε την φόρμα για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.