Media Plan - Πλάνο Μέσων

Media Plan - Πλάνο Μέσων

Έχετε διαμορφώσει ή είστε στη διαδικασία που διαμορφώνετε τη στρατηγική επικοινωνίας για την επιχείρησή σας και χρειάζεστε βοήθεια στο να διαμορφώσετε το βέλτιστο media plan, βάσει των δυνατοτήτων σας; Αναζητάτε ένα εξειδικευμένο συνεργάτη που με την εμπειρία του θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε ένα αποτελεσματικό media plan;

communication-media-plan
media-plan-communication-strategy

Θα χρειαστείτε βοήθεια στη δημιουργία Media Plan;

Εμείς στη Think Plus σχεδιάζουμε με γνώμονα τη μοναδικότητα, τις απαιτήσεις και το επίπεδο της επιχείρησής σας.

Διαφημιστική στρατηγική,  στρατηγική μέσων & media mix

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε μερικά σημεία ξεκινώντας από το ότι ο βασικός στόχος κάθε media plan, είναι να μεταφέρει με το βέλτιστο τρόπο το μήνυμά σας στο “κοινό-στόχο”.
media-plan-stages
media-stages

Η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού media plan, χωρίζεται σε τέσσερα στάδια:


  1. στην ανάλυση της αγοράς,
  2. στην ανάδειξη συγκεκριμένων στόχων για το εκάστοτε μέσο επικοινωνίας
  3. στη δημιουργία και εφαρμογή συγκεκριμένων στρατηγικών για το εκάστοτε μέσο
  4. στη μέτρηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων


Κάθε στάδιο εκ των τεσσάρων είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνολική επιτυχία της στρατηγικής επικοινωνίας.

Ανάλυση αγοράς

media-plan-market-analysis
market-research

Αρχικά η ανάλυση της αγοράς είναι αυτή που θα μας υποδείξει τις αδυναμίες και τις ευκαιρίες, πάνω στις οποίες θα χτίσουμε τη στρατηγική μας, αναδεικνύοντας κάθε πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών μας. Με λίγα λόγια είναι αυτή που θα μας υποδείξει ποιο μήνυμα πρέπει να εκπέμπουμε και από ποιό μέσο.

Καθορισμός στόχων

plan-goals-media-plan
media-plan-setting-goals

Έπειτα, θα πρέπει με σαφήνεια να καθοριστούν οι στόχοι σας. Πριν αποφασίσετε για τις λεπτομέρειες της στρατηγικής σας καθώς και για τα μέσα επικοινωνίας που θα επιλέξετε, πρέπει να καταλάβετε ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες για εσάς και πώς μπορείτε να τους προσεγγίσετε καλύτερα. Φυσικά οι στόχοι μπορεί να ποικίλλουν…Μπορεί λοιπόν να θέλετε να αυξήσετε τη συνολική αναγνωρισιμότητα του brand σας; Ή μπορεί να θέλετε να αυξήσετε τα ποσοστά επισκεπτών της ιστοσελίδας σας που συμπληρώνει τα στοιχεία του για να λαμβάνει το newsletter σας; Ή τελικά σας ενδιαφέρει απλώς να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, βεβαιωθείτε ότι είστε ξεκάθαροι για το πώς θα τον πετύχετε. Έτσι μόνο θα αποφύγετε τα διλήμματα των μέσων επικοινωνίας που θα επιλέξετε και της βαρύτητας που θα δώσετε στο καθένα.

reachable-goal-media
media-plan-achievable-goals

Οι στόχοι σας πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και η επίτευξή τους οφείλει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο καθορισμός συγκεκριμένων στόχων συμβάλλει στην ανάπτυξη και επιτυχία της στρατηγικής σας για το εκάστοτε μέσο επικοινωνίας. Αν παραδείγματος χάριν, το κοινό σας είναι άνω των 50 ετών και μέσης ακαδημαϊκής κατάρτισης μάλλον η τηλεόραση είναι πιο δόκιμη από το διαδίκτυο.

Θα χρειαστείτε βοήθεια στη δημιουργία Media Plan;

Εμείς στη Think Plus σχεδιάζουμε με γνώμονα τη μοναδικότητα, τις απαιτήσεις και το επίπεδο της επιχείρησής σας.


Προσδιορισμός του κοινού

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη όταν δημιουργείτε το “κοινό-στόχο” για την καμπάνια σας:

media-plan-b2b-b2c
#Είδος καμπάνιας, Business to Business (B2B) ή Business to Consumer (B2C)
media-plan-target-demographics
#Δημογραφικά στοιχεία - ηλικία, φύλο, εθνικότητα, εισόδημα κ.λ.π.
media-plan-interest-targeting
#Ενδιαφέροντα, hobbies κ.λ.π.
media-plan-target-audience

Μόλις προσδιορίσετε τον ιδανικό για εσάς καταναλωτή, τότε μόνο μπορείτε με σαφήνεια να δημιουργήσετε ένα ακριβές κοινό με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην αγορά για το προϊόν ή την υπηρεσία σας και τότε είναι πολύ πιο πιθανό να ανταποκριθούν θετικά στις διαφημίσεις σας, έχοντας φυσικά λάβει τις ορθές αποφάσεις αναφορικά με την επιλογή των μέσων στο media plan.

strategy-media-year
media-plan-implement-strategy

Η ανάπτυξη και υλοποίηση της στρατηγικής για το εκάστοτε μέσο είναι η τρίτη φάση και είναι ακριβώς το σημείο της διαδικασίας που επηρεάζεται άμεσα από τους στόχους που έχουν καθοριστεί προηγουμένως, στο δεύτερο στάδιο.

Εδώ κάθε απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται με βάση με τα ακόλουθα κριτήρια:

το media mix, την αγορά-στόχο, την κάλυψη του “κοινού - στόχου”, τη γεωγραφική κάλυψη, τον προγραμματισμό, την εμβέλεια και τη συχνότητα, τις δημιουργικές πτυχές και τη διάθεση, την ευελιξία ή την εκτίμηση του budget.

Ανάλυση αποτελεσμάτων

media-plan-results
media-plan-measure-results

Τέλος, μετρήστε τη καμπάνια και την επιτυχία σας. Μόλις αναπτυχθεί πλήρως η επικοινωνιακή σας εκστρατεία, αρχίζει πραγματικά το σημαντικότερο μέρος του media plan. Ο εξειδικευμένος συνεργάτης σας για το media plan θα πρέπει να αναλύσει την απόδοση της καμπάνιας σας με βάση τους μετρήσιμους στόχους που αρχικά θέσατε. Είτε αυτοί είναι πωλήσεις, τηλέφωνα, φόρμες εκδήλωσεις ενδιαφέροντος ή απλώς εγγραφές σε newsletter.

Επιλογή σωστού συνεργάτη

media-plan-agency
media-plan-think-plus

Αφού λοιπόν τονίσαμε τα πιο βασικά σημεία της διαμόρφωσης ενός επιτυχημένου media plan, το ερώτημα παραμένει: “που θα βρείτε τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη για το media plan σας;” Για εμάς η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι προφανής, σε μία διαφημιστική όπως η δικιά μας που εξειδικεύεται με επιτυχία στη διαφήμιση μέσα από κάθε μέσο, σύγχρονο και παραδοσιακό. Μία διαφημιστική που διαθέτει πέρα των πολλών διακρίσεων, ένα μεγάλο εύρος πελατών και αντιλαμβάνεται πλήρως ποιό media plan ταιριάζει σε ποιό προφίλ πελάτη. Μη διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε τη βοήθεια και συμβουλή μας για τη διαμόρφωση του δικού σας media plan.

Kαι το πιο σημαντικό, δεν θα σας στοιχίσει τίποτα…!

Ας δούμε μαζί το project σας!

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας: +30 210 61 01 478 | Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 18:00 
ή συμπληρώστε την φόρμα για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.