Facebook Ads - Facebook Marketing

Υπηρεσίες Facebook Marketing με αποτέλεσμα!

Στη Think Plus χρησιμοποιούμε στρατηγικά το Facebook, ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για διαφημιστικές καμπάνιες που δημιουργούν επισκεψιμότητα και φέρνουν πωλήσεις.

Μας αρέσουν τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες. Ξεκινάμε την όλη διαδικασία δημιουργώντας μία στρατηγικά δομημένη και πολυεπίπεδη καμπάνια. μέσα από όλες τις διαφημιστικές υπηρεσίες του Facebook. Aυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της αναγνωρισιμότητας του σήματος, την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, τη δημιουργία ανάγκης και πρόθεσης αγοράς και τελικά την ίδια τη πράξη της συναλλαγής. Φυσικά είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηριζόμαστε από μερικούς από τους καλύτερους ειδικούς στη διαχείριση διαφημίσεων στο Facebook που χρησιμοποιούν λεπτομερείς επιλογές στόχευσης και πραγματοποιούν σε βάθος ανάλυση για τη δημιουργία διαφημιστικών καμπανιών που βασίζονται σε απόδοση επένδυσης (ROI).

Γιατί διαφήμιση στο Facebook;

Το facebook δεν είχε πάντα διαφημίσεις, τα γνωστά, σ’ όλους μας σήμερα facebook ads. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια ο ιδρυτής του, με πάθος υποστήριζε ότι δεν θα βάλει ποτέ facebook ads, καθώς ήθελε να κρατήσει το περιεχόμενο ενδιαφέρον, διαδραστικό και αληθινό για τους χρήστες. Όλα αυτά φυσικά μέχρι το 2014 που η εταιρεία εισήχθει στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο και από τότε τα facebook ads αποτελούν την αιχμή του δόρατος των εσόδων του παγκόσμιου κολοσσού.
Σήμερα, η ολοκληρωμένη και συνεπής παρουσία των brands στο Facebook είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς το μέσο αποτελεί ένα άριστο κανάλι επικοινωνίας. Φυσικά το καλό περιεχόμενο δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από facebook ads.

Η αύξηση της δημοφιλίας και των πωλήσεων μέσω του Facebook προϋποθέτει μία ολιστική στρατηγική επικοινωνίας, ένα business Facebook page, ικανό budget για απόλυτα στοχευμένη διαφήμιση μέσω facebook ads και φυσικά άριστο περιεχόμενο. Μ’ όλα τα παραπάνω το Facebook μπορεί να φέρει μεγάλη αξία στην επιχείρηση ή το brand σας.

Αριθμώντας μία τεράστια κοινότητα χρηστών, το facebook ads αποτελεί την άριστη πρακτική διαφήμισης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Παρόλο που θυμίζει τη διαφήμιση στη google τα γνωστά σ’ όλους μας google adwords, οι διαφορές των facebook ads είναι πάρα πολλές. Η πλέον βασική είναι ότι αντίθετα με την πληρωμένη αναζήτηση, που εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις να βρουν καινούργιους εν δυνάμει πελάτες μέσω λέξεων-κλειδιών ή φράσεων-κλειδιών, τα facebook ads βοηθούν τους χρήστες να βρουν επιχειρήσεις βασιζόμενοι σε πράγματα που τους ενδιαφέρουν ή έχουν να κάνουν με δικά τους χόμπυ ή θέλω, έχοντας καταγράψει το συμπεριφορικό τους μοντέλο. Εν κατακλείδι η google σας βοηθά να βρείτε νέους πελάτες, ενώ τα facebook ads βοηθούν τους νέους πελάτες να σας βρουν.

Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο διαφημιστικό μέσο και κανάλι επικοινωνίας, έτσι και τα facebook ads, έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα , αλλά και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να συνυπολογιστούν σοβαρά προκειμένου να δημιουργηθεί μία εύστοχη και αποδοτική διαφήμιση.

Πλεονεκτήματα Facebook Ads:

Οι διαφημίσεις Facebook, τα Facebook ads, έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ένα διευρυμένο κοινό χρηστών του Διαδικτύου, καθώς είναι μακράν ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στον κόσμο.

Σχεδόν το 80% των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιούν το Facebook είτε για προσωπική τους χρήση είτε ως διαφημιστική πλατφόρμα.

Με όλους αυτούς τους χρήστες, η στόχευση του Facebook για την έναρξη μιας διαφημιστικής καμπάνιας έχει απλά το τέλειο νόημα.
Παρέχει το ίδιο το κοινωνικό μέσο ένα κανάλι για να προσεγγίσει ο διαφημιζόμενος οποιοδήποτε κοινό-στόχο,
ανάλογα με το πώς θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι διαφημίσεις Facebook, μπορείτε να καθορίσετε ποιος βλέπει τις διαφημίσεις σας ανά τοποθεσία, ηλικιακή ομάδα, αγοραστικές συνήθειες και πολλά άλλα. Επιπλέον, είναι μια από τις φθηνότερες μορφές διαφήμισης, επιτρέποντας στις διαφημίσεις σας να προσεγγίζουν χιλιάδες ανθρώπους για λιγότερα χρήματα από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ο παράγοντας κόστους είναι εξαιρετικά επιδραστικός στο γιατί είναι πολύ λογικό να χρησιμοποιείτε το Facebook για μια διαφημιστική καμπάνια.

Facebook

Ευρύ κοινό

Τις περισσότερες επιχειρήσεις, νεοσύστατες και μη, τις απασχολεί η αύξηση του πελατολογίου τους. Τα facebook ads σας δίνουν λοιπόν πρόσβαση σε σχεδόν 2 δις ανθρώπους και ενεργούς χρήστες, ανά την υφήλιο.

Χαμηλό αρχικό κόστος

Σε πλήρη αντίθεση με τις παραδοσιακές μορφές διαφήμισης, όπως η διαφήμιση στη τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα έντυπα μέσα τα οποία απαιτούν σημαντικό αρχικό προϋπολογισμό, τον οποίο αρκετές νέες επιχειρήσεις δεν μπορούν να διαθέσουν, τα facebook ads ξεκινούν με ελάχιστο ημερήσιο budget το 1 ευρώ.

Επιλογές στόχευσης

Στόχευση fb

Είναι βέβαιο ότι επιθυμείτε να απευθύνετε το μήνυμα σας σε συγκεκριμένο κοινό και μόνο γι αυτό επιθυμείτε να πληρώσετε. Και πάλι σε πλήρη αντίθεση με τις παραδοσιακές μορφές διαφήμισης, όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα έντυπα μέσα τα οποία δεν δίνουν καμία δυνατότητα ουσιαστικής και τεκμηριωμένης στόχευσης, τα facebook ads διαθέτουν μία τεράστια ποικιλία από επιλογές στόχευσης.

Ηλικία, θέση στην εταιρεία, χώρα, περιοχή, χόμπυ και πολλά άλλα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προσφέρουν τα facebook ads.
Στόχευση fb

Customer Loyalty

Η συνεπής, άρτια και εύστοχη διαχείρηση της σελίδας σας στο facebook, βοηθά το κοινό σας να παραμένει συνδεδεμένο με την επιχείρηση σας. Έτσι είστε σε θέση να χτίζετε ουσιαστικές σχέσεις και να μετατρέπετε τους πελάτες σας από ευκαιριακούς σε πιστούς και αφοσιωμένους πελάτες.

Ευκολία στη χρήση

Ένα από τα πλέον σημαντικά επιχειρήματα της διαφήμισης στο Facebook, μέσα από τα facebook ads είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας διαφημιστής κανείς, προκειμένου να δημιουργήσει μία διαφημιστική καμπάνια για την επιχείρησή του.

Φυσικά αν θέλει να εκμεταλλευθεί απόλυτα τις δυνατότητες που δίνουν τα facebook ads και να δει σημαντική αύξηση στη κερδοφορία του από το δαπανόμενο διαφημιστικό κονδύλι, καλό θα ήταν να απευθυνθεί σε μία διαφημιστική.

Μερικά ακόμη πλεονεκτήματα των διαφημίσεων στο Facebook.

Υπάρχουν πολλές άλλες πτυχές των διαφημίσεων στο Facebook που κάνουν τα Facebook ads μια ελκυστική πλατφόρμα για την εκκίνηση μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Με τη στόχευση των διαφημίσεών σας με απόλυτη ακρίβεια, σχεδόν αμέσως αυξάνετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Αυτό αυξάνει την κατάταξή σας και στη Google και βελτιώνει σημαντικά τη θέση του ιστότοπού σας, φέρνοντας τον πιο κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Οι διαφημίσεις στα Facebook ads είναι επίσης μετρήσιμες. Θα μπορείτε εύκολα να δείτε τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας εξετάζοντας τον αριθμό των κλικ και των μετατροπών που λαμβάνετε. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε τη στόχευσή σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την καμπάνια σας.

Αναφέραμε πόσο φθηνή είναι η διαφήμιση στο Facebook; Οι διαφημίσεις στο Facebook, εάν γίνουν σωστά, μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος πρόσκτησης ενός νέου πελάτη. Μπορείτε να ξοδέψετε πολύ λιγότερα για να κερδίσετε μια μετατροπή από ό,τι θα ξοδεύατε σε άλλες μορφές διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Οι διαφημίσεις στο Facebook μπορούν επίσης να οδηγήσουν επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Το Facebook διαθέτει μια λειτουργία «Κοινό» που σας επιτρέπει να εισάγετε email και διευθύνσεις πελατών στη διαφημιστική σας καμπάνια στο Facebook. Αυτό κάνει τα χρήματα που ξοδεύετε σε κάθε διαφήμιση να προχωρούν πολύ περισσότερο με τη στόχευση ατόμων που είναι πιθανότερο να ξαναγοράσουν λόγω της τοποθέτησης μιας διαφήμισης.

Το Facebook είναι μια κοινωνική πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι οι στοχοθετημένοι χρήστες συνεργάζονται με άλλους χρήστες σε τακτική βάση. Αυτό βοηθά στη διάδοση των πληροφοριών από ικανοποιημένους πελάτες των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Η κοινωνική πλευρά του Facebook είναι κυρίως γιατί η πλατφόρμα έχει γίνει τόσο αποτελεσματική στη διαφήμιση.

Οι διαφημίσεις στο Facebook πραγματοποιούνται εδώ και τώρα. Αυτή η πτυχή, δηλαδή η άμεση παραμετροποιήση σε πραγματικό χρόνο των διαφημίσεων Facebook σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε άμεσα τους στοχευμένους χρήστες, εάν δεν έχετε λάβει τα αποτελέσματα που περιμένετε.
Πηγαίνοντας απευθείας στους χρήστες που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, μπορείτε να αποκτήσετε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα από τον ανταγωνισμό σας που χρησιμοποιούν πιο συμβατικές πηγές διαδικτυακής διαφήμισης όπως τα Google Αds. Εφόσον γνωρίζετε ακριβώς ποιος είναι πιθανόν να γίνει πελάτης σας, το Facebook παρέχει ένα shortcut στο κοινό-στόχο σας.

Aν τελικά το ερώτημα που υπάρχει στο μυαλό σας όλη αυτή την ώρα που διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο είναι :

“Υπάρχει μια εταιρεία που μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook για μένα;”

Φυσικά και υπάρχει. Είστε στο σωστό μέρος..!

Η Think Plus είναι μια καταξιωμένη και βραβευμένη εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ. Με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Think Plus έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα και εμπειρία να διεξάγει μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook που μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα πολύ πέρα από τις προσδοκίες σας. Οι ειδικοί μας μπορούν να φροντίσουν τις καθημερινές παραμετροποιήσεις και να βελτιώσουν το μήνυμα που εκπέμπετε και την προσέγγιση που ακολουθείτε για να προσεγγίσετε υποψήφιους πελάτες.

Αυτή η ικανότητα κατανόησης του τι λειτουργεί και τι όχι στο ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Think Plus έχει γίνει εκ των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τη σημαντική διαφημιστική δύναμη που αντιπροσωπεύει το Facebook.

Δείτε μερικά δείγματα της εμπειρίας μας στα Facebook Ads παρακάτω:

Λεπτομερής στόχευση.

Εκτός από τη δημιουργία λεκτικών διαφήμισης που εστιάζουν στη πώληση, χρησιμοποιούμε καλύτερα τη λειτουργία "Λεπτομερής στόχευση" της διαφήμισης στο Facebook για να μεγιστοποιήσουμε την προσέγγιση στο πιο σχετικό κοινό.

Δημιουργία προσαρμοσμένου κοινού.

Οι ειδικοί μας στο Facebook δημιουργούν ιδιαίτερα στρατηγικές διαφημιστικές καμπάνιες με γνώμονα το ROI, δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο κοινό. Αυτό περιλαμβάνει τα άτομα που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας ή μια προσαρμοσμένη λίστα χρηστών που έχουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Ακριβώς δομημένη αναφορά.

Εμείς ως εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ στο Facebook ακολουθούμε μια καλά καθορισμένη διαδικασία αναφοράς. Σας ενημερώνουμε σε κάθε βήμα σχετικά με την απόδοση της καμπάνιας σας, ενώ εφαρμόζουμε μια ακριβώς δομημένη και σαφή μορφή αναφοράς. Με λίγα λόγια δεν κάνουμε τίποτα που δεν φέρνει αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση αν δεν το έχετε εγκρίνει πρώτα.

Δυναμικές διαφημίσεις προϊόντων.

Δημιουργούμε στρατηγικές παραγωγικών διαφημιστικών καμπανιών στο Facebook χρησιμοποιώντας δυναμικές καμπάνιες διαφημίσεων προϊόντων που βοηθούν στην αυτόματη προώθηση προϊόντων στο κοινό που είχε προηγουμένως δείξει ενδιαφέρον για αυτά τα προϊόντα. Το πρότυπο διαφήμισης που δημιουργείται μπορεί να δημιουργεί αυτόματα εικόνες από τα δεδομένα του προϊόντος.

Δημιουργία διοχέτευσης για περισσότερες μετατροπές.

Από τη δημιουργία καμπανιών αναγνωρισιμότητας του brand, την οικοδόμηση καμπανιών για την εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως προς τη πρόθεση αγοράς μέχρι και την τελική πώληση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, σχεδιάζουμε ολόκληρη τη καμπάνια πολυεπίπεδα και πολυσυλλεκτικά.

Facebook Ads

FAQ

Ας δούμε μαζί το project σας!

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας: +30 210 61 01 478 | Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 18:00 
ή συμπληρώστε την φόρμα για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.