Τι είναι οι Shopify Experts και γιατί τους χρειάζεστε για το eshop σας

Posted at:

02 June, 2022

Reading time:

6 min read

Τι είναι οι Shopify Experts και γιατί το

Γιατί χρειάζεστε εξπέρ για το eshop σας; Τι σημαίνει ο τίτλος Shopify Experts και γιατί πρέπει να τους εμπιστεύεστε; Η Think Plus, το μοναδικό agency στην Ελλάδα με αυτήν τη διάκριση, σας απαντά.

Είτε έχετε εμπειρία, είτε τώρα εισέρχεστε στον κόσμο του ecommerce, όταν ξεκινάτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι πολλά αυτά που πρέπει να αναλύσετε, να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε. Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν τις online αγορές, τα eshop είναι πλέον πιο επίκαιρα από ποτέ. Αλλά το άνοιγμα ενός online store, δεν αφορά μόνο τη δημιουργία ενός site. Υπάρχουν πολλά που απαιτούνται για την ανάλυση της αγοράς, το σετάρισμα των προϊόντων στο διαδίκτυο, το marketing και την πώλησή τους, όπως και για την εδραίωση του brand στην αγορά.

Είτε δραστηριοποιήστε μόνος σας, είτε έχετε μια ομάδα, τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ στραβά, πολύ σύντομα. Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που έρχονται οι Shopify Experts.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι είναι οι Shopify Experts, ποτέ τους έχετε περισσότερο ανάγκη και τι έχουν να σας προσφέρουν για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να μεγαλώσει.

Τι είναι Shopify, πώς λειτουργεί, πόσο κοστίζει;
Πλατφόρμες σαν το Shopify έχουν έρθει για να μείνουν. Με την τεράστια αύξηση των online αγορών, πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργεί, πόσο κοστίζει...

Τι είναι οι Shopify Experts;

Οι Shopify Experts είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που παρέχουν κάθε δυνατή υπηρεσία που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας του ecommerce. Η επίσημη διάκρισή τους έρχεται μετά από εξονυχιστικό έλεγχο της Shopify σχετικά με την τεχνογνωσία τους στην πλατφόρμα. Οι περισσότεροι έχουν τον δικό τους τομέα εξειδίκευσης -σχεδιασμός, ανάπτυξη, branding, κ.λπ.- και χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν ένα Shopify eshop και να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν, καλύπτοντας τους 4 πυλώνες -έναρξη, πώληση, αγορά και διαχείριση- που χρειάζονται για να ανοίξουν online την επιχείρησή τους και να την οδηγήσουν στην επιτυχία.

Shopify Experts: Πιστοποιημένοι επαγγελματίες που καλύπτουν κάθε πυλώνα που αφορά σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα: έναρξη, πώληση, αγορά και διαχείριση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που ειδικεύονται είναι το development, η ρύθμιση και ο σχεδιασμός του eshop, το marketing και οι πωλήσεις, το περιεχόμενο και οι οδηγίες.

Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε κάποιον επαγγελματία για να έναν custom σχεδιασμό του Shopify καταστήματός σας, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια έμπειρη Expert ομάδα που μπορεί να το αναλάβει. Αν από την άλλη χρειάζεστε βοήθεια με την προώθηση, μπορεί να βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα agencies που μπορεί να εξειδικεύονται σε πάνω από έναν τομέα. Στην Think Plus για παράδειγμα, εξειδικευόμαστε στην κατασκευή και τον σχεδιασμό του Shopify eshop, στο marketing, στη δημιουργία περιεχομένου και την εκπαίδευση των επιχειρηματιών στην πλατφόρμα.

Σε αυτό το σημείο σημειώνουμε ότι οι Shopify Experts δεν είναι υπάλληλοι της εταιρείας, αλλά ανεξάρτητες επιχειρήσεις/agencies/freelancers που γνωρίζουν όλα όσα χρειάζεται ένα online κατάστημα.

Πότε πρέπει να προσλάβετε έναν Shopify Expert;

Το Shopify είναι μια εύχρηστη, απλή και ασφαλής ecommerce πλατφόρμα με πολλές λειτουργίες. Ουσιαστικά μπορείτε να ολοκληρώσετε πολλές διεργασίες από μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών developer, για να ανοίξετε ένα απλό, αλλά πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Από τον σχεδιασμό του site, μέχρι την εγκατάσταση εφαρμογών για τη βελτίωση της εμπειρίας των αγοραστών, οι περιορισμοί του budget είναι συνήθως αυτοί που ενδεχομένως να σας οδηγούν στο να τα διαχειρίζεστε σχεδόν όλα εσωτερικά. Αυτό βέβαια μέχρι να αναπτυχθεί η επιχείρησή σας.

Σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία, οι δύο κυριότεροι και πιο συχνοί λόγοι που θα σας οδηγήσουν σε έναν εξπέρ είναι οι εξής:

  1. Όταν δεν έχετε την τεχνογνωσία για να δημιουργήσετε ένα "επαγγελματικό" κατάστημα Shopify που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών σας.
  2. Όταν δεν έχετε τον χρόνο, καθώς η έναρξη μιας επιχείρησης είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή δημιουργία ενός site.

Αλλά εκτός αυτού, καθώς η online επιχείρησή σας αναπτύσσεται, αυξάνονται και τα καθημερινά σας καθήκοντα, όπως και οι απαιτήσεις των επισκεπτών σας. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους θα χρειαστεί να στραφείτε σε Shopify Experts:

  • Δεν έχετε χρόνο να διαχειριστείτε πολλαπλές εργασίες και θέλετε να αναθέσετε σε ένα all-in-one agency που εξειδικεύεται στο Shopify και που μπορεί να χειριστεί όλες τις πτυχές του design, της κατασκευής του καταστήματος και του marketing.
  • Χρειάζεστε έναν custom σχεδιασμό και development για το Shopify eshop σας.
  • Θέλετε να μεταφέρετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο Shopify από άλλη πλατφόρμα.
  • Χρειάζεστε τη βοήθεια ειδικών για να βελτιστοποιήσετε τις online διαφημίσεις σας.
  • Θέλετε έναν σύμβουλο που θα σας βοηθήσει με τις πωλήσεις για να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες.
  • Θέλετε επαγγελματική φωτογράφιση προϊόντων για το eshop σας, για να ανεβάσετε το επίπεδο των product pages.

Και η λίστα συνεχίζεται!

άνθρωποι shopify experts χτίζουν ένα eshop

Γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε έναν Shopify Expert;

Η εταιρεία του Shopify δεν δέχεται εύκολα επαγγελματίες του χώρου για να μπουν στο κλαμπ των εξπέρ της, γιατί ακριβώς πρέπει να εξασφαλίσει την αξιοπιστία της. Γι' αυτό και η πιστοποίηση των Experts διασφαλίζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους πάνω στη δημοφιλή ecommerce πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι ως επιχειρηματίας έχετε πολλαπλά σημαντικά οφέλη από τη συνεργασία σας με έναν εξπέρ.

Εξοικονόμηση χρόνου

Η συνεργασία σας με έναν Expert μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να βγείτε στην αγορά πολύ πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, αντί να ξοδεύετε ένα μεγάλο μέρος της εβδομάδας σας στη ρύθμιση των marketing δραστηριοτήτων και ενεργειών, μπορείτε να αναθέσετε αυτές τις εργασίες σε ειδικούς, οι οποίοι όχι μόνο θα εξοικονομήσουν χρόνο αλλά και θα σας παρέχουν εγγυημένα αποτελέσματα.

Ποιότητα

Με ειδήμονες του Shopify είναι εξασφαλισμένη η ποιότητα των υπηρεσιών, όπως και η παράδοση ενός ποιοτικά ανώτερου eshop που θα βοηθήσει το brand σας να αναδειχθεί. Οι Experts είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα αποτελέσματα που αναζητάτε, με το είδος της ποιότητας που μόνο αυτοί θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Σημαντική βοήθεια & εξυπηρέτηση

Αν συνεργάζεστε με έναν Shopify Expert, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και να λάβετε υποστήριξη για τη δουλειά που σας παρέδωσε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως "κολλήσετε" σε κάποια συγκεκριμένη λειτουργία. Για παράδειγμα, αν συνεργαστείτε με εμάς στην Think Plus για την κατασκευή και τον σχεδιασμό ενός Shopify store, θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να κατανοήσετε και να μάθετε να διαχειρίζεστε πλήρως την πλατφόρμα. Όπως φυσικά και στην περίπτωση που χρειάζεστε custom αλλαγές στο design.

Εξοικονόμηση κόστους

Όσον αφορά το ποσό που πρέπει να δαπανήσετε, η πρόσληψη ενός οργανισμού εμπειρογνωμόνων Shopify είναι φθηνότερη από την πρόσληψη ενός ειδικού πλήρους απασχόλησης. Φανταστείτε να έχετε κάποιον εσωτερικό υπάλληλο που πρέπει να πληρώνεται σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με κάποιον που πρέπει να πληρώνετε μόνο όταν κάνετε χρήση μιας υπηρεσίας. Ειδικά αν είστε στα πρώτα σας βήματα, πρέπει να εξισορροπείτε τις μηνιαίες δαπάνες σας για να είστε σε θέση να αφιερώνετε το budget σας στην ανάπτυξη.

Εγγυημένα αποτελέσματα

Με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες του Shopify, θα έχετε πάντα προτεραιότητα. Σκεφτείτε πως και αυτοί από την πλευρά τους, θέλουν και οφείλουν να παραδίδουν δουλειές που δικαιολογεί τη φήμη τους και τη διάκρισή τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της επιχείρησης και του brand που θέλετε να εδραιώσετε ή να εξελίξετε, καταλήγοντας σε προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας. Σκοπός τους είναι να σας αποφέρουν αποτελέσματα, που όχι μόνο θα σας βρίσκουν ικανοποιημένους, αλλά θα ενισχύουν και τη συνολική ποιότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Όταν ψάχνετε να βρείτε πώς να ξεκινήσετε ένα eshop ή όταν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα ή να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, μερικές φορές χρειάζεστε ένα χέρι βοήθειας. Είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Shopify eshop, είτε για τις ανάγκες του marketing, είτε χρειάζεστε ένα agency πλήρους εξυπηρέτησης του Shopify για να χειριστεί κάθε πτυχή του καταστήματός σας, τότε σίγουρα τις λύσεις θα τις βρείτε σε Shopify Experts!

Θέλετε Shopify Expert για το eshop σας;

Στην Think Plus σχεδιάζουμε με γνώμονα τη μοναδικότητα, τις απαιτήσεις και το επίπεδο της επιχείρησής σας.