Κατασκευή Shopify eshop - τι πρέπει να προσέξω;

Posted at:

05 October, 2018

Reading time:

7 min read

Κατασκευή Shopify eshop - τι πρέπει να π

Το Shopify χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από 980 χιλιάδες eshop κάθε μεγέθους. Μπορεί να φιλοξενήσει τα eshop επιχειρήσεων κάθε δυναμικής και εμβέλειας, μέσα από τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να επεκτείνουν τη δράση τους με όλες τις παρεχόμενες ecommerce λειτουργίες. Το Shopify είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Facebook, πραγματοποιώντας τις πωλήσεις απευθείας από τις σελίδες του Facebook, την ίδια στιγμή που διαθέτει εκπληκτική χρηστικότητα για κινητά τηλέφωνα.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ακριβώς είναι το shopify. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό καλάθι αγορών, το οποίο φιλοξενείται από το ίδιο. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως κάθε ζήτημα που αφορά τον κώδικα, το διαχειρίζεται το ίδιο το shopify. Παρόλα αυτά, σας παρέχει τον πλήρη έλεγχο του κώδικα για την ιστοσελίδα σας, μέσα από τα HTML και CSS. Αν λοιπόν αυτό που θέλετε είναι να οικοδομήσετε ένα περίπλοκο και την ίδια στιγμή εύκολο στη χρήση eshop για να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, τότε το shopify είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ο λόγος που το shopify έχει γίνει τόσο διάσημο είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης πρωτοποριακών features. Μεταξύ άλλων, προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης με το Amazon, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε ένα εξτρά κανάλι πωλήσεων.

Είναι φιλικό προς τον χρήστη

To Shopify είναι φιλικό προς τον χρήστη, αφού μπορεί να διασφαλίσει μια εξαιρετική εμπειρία ακόμη και σε έναν πρωτάρη του eCommerce. Ο πίνακας ελέγχου που διαθέτει το καθιστά ξεχωριστό από οποιαδήποτε άλλη eCommerce πλατφόρμα που κυκλοφορεί, ενώ όσον αφορά τους πελάτες, η αγοραστική τους εμπειρία είναι μοναδική και απλή.

Το shopify προσφέρει σε ένα πρώτο στάδιο μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών, ενώ στη συνέχεια θα χρειαστεί να αγοράσετε μια μηνιαία συνδρομή. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων είναι πως θα είναι λίγο ακριβό να διατηρήσετε ένα eshop, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι οι μηνιαίες προμήθειες αυξάνονται αναλογικά με την αύξηση των εσόδων σας, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σας απασχολεί, αφού εφόσον έχετε εμπιστοσύνη στο προϊόν σας, το shopify είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να το προωθήσετε.

Κατασκευή Shopify eshop

Είναι φιλικό ως προς το SEO

Το shopify είναι εξαιρετικά φιλικό όσον αφορά και στο SEO. Περιέχει βασικά SEO features, ενώ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ecommerce-platforms.com, το SEO του έχει score 98 στα 100.

Ποικιλία σε templates

Το shopify διαθέτει ένα κατάστημα στο οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε όμορφα και responsive templates για το eshop σας.

Άμεση εξυπηρέτηση πελατών

Το shopify προσφέρει υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση πελατών στους χρήστες του για 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την ομάδα της εξυπηρέτησης μέσω email, τηλεφωνικά ή μέσα από live chat. Αν τυχόν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, απλά θα είστε σίγουροι πως υπάρχει πάντα κάποιος ώστε να σας βοηθήσει.

Κατασκευή Shopify eshop

Πόσο κοστίζει το Shopify;

Το θετικό με το Shopify είναι ότι σας παρέχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών, η οποία και ενδείκνυται για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν και να διαπιστώσουν σε ένα πρώτο στάδιο τις δυνατότητές του. Όλα τα features βρίσκονται στη διάθεσή σας κατά την περίοδο αυτή του free trial, συνεπώς έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε όλες τις δοκιμές σας εντελώς ελεύθερα. Επίσης, να σημειωθεί ότι μπορείτε να ακυρώσετε την περίοδο του free trial όποτε εσείς το επιθυμήσετε.

Σε ποιους απευθύνεται το Shopify;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για τo Shopify είναι πως ταιριάζει πραγματικά σε όλους, αφού μπορεί και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, σε μια μόνο πλατφόρμα. Το Shopify είναι λοιπόν εξαιρετικά απλό και εύκολο για να δημιουργηθεί και δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από άλλες πλατφόρμες του eCommerce.

Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί από αρχάριους που δεν διαθέτουν καμία απολύτως εμπειρία από eCommerce, αν και σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να είστε βέβαιοι για το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πάντα τη βοήθεια ενός ειδικού στην κατασκευή eshop.

Η πλατφόρμα έχει ένα αρκετά προσιτό οικονομικό κόστος και αποτελεί μια άκρως ελκυστική επιλογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις eCommerce που θέλουν να στήσουν το δικό τους eshop, ελαχιστοποιόντας ταυτόχρονα όλα τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης ενός eshop. Την ίδια στιγμή, παρέχει και πολλές δυνατότητες στον χρήστη ώστε να προσαρμόσει το σχεδιασμό του ηλεκτρονικού καταστήματος σύμφωνα με τα δικά του γούστα. Από τα χρώματα και τις εικόνες και από elements έως γραμματοσειρές, κάθε τι μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Κατασκευή Shopify eshop

Το Shopify είναι μια πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα, η οποία φημίζεται ιδιαιτέρως για την υποστήριξη που παρέχει στους πελάτες της, καθώς επίσης και για το after sales τμήμα της. Συνεπώς, η πλατφόρμα θα βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη παράλληλα με το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα και θα σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε σε κάθε πιθανό τομέα.

Ουσιαστικά δηλαδή, το Shopify ενδείκνυται για πιο entry-level χρήστες, οι οποίοι είναι αρχάριοι και δε διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία στον κόσμο του  eCommerce, και για αυτ΄ψάχνουν και μια εύκολη, απλή και οικονομικά προσιτή λύση για τα πρώτα τους βήματα στην κατασκευή eshop. Βέβαια, δεν είναι και λίγοι αυτοί που κατέχουν μεγάλη εμπειρία με επιχειρήσεις του eCommerce και παρόλα αυτά αποφασίζουν να επιλέξουν το Shopify ώστε να φιλοξενήσει την καινούρια ηλεκτρονική τους επιχείρηση. Το σίγουρο βέβαια είναι πως όλοι οι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να εισέλθουν στο σύμπαν του eCommerce για πρώτη φορά, τότε θα λατρέψουν κάθε τι στο Shopify.

Τα κυριότερα οφέλη του Shopify για την προώθηση προϊόντων

Το Shopify φιλοξενεί στην πλατφόρμα του κάποια από τα πιο πετυχημένα εμπορικά brands και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι που οδηγούν σε αυτό. Το Shopify ως πλατφόρμα είναι ό,τι πρέπει για καταστήματα προϊόντων, αφού είναι ευέλικτο, εύκολο στη χρήση, ενώ προσφέρει και μια πληθώρα από δυναμικά χαρακτηριστικά για την τοποθέτηση του eshop σας στην κορυφή του ανταγωνισμού.

Εάν αυτό που ψάχνετε είναι μια πλατφόρμα ecommerce η οποία θα μπορεί να χειριστεί τον κατάλογό προϊόντων σας, αλλά και να τα αναδείξει, όπως επίσης και να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί, τότε σίγουρα το Shopify είναι, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Κατασκευή Shopify eshop

Ας αναφέρουμε όμως μερικά ακόμη βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης Shopify που θα αναδείξουν το προϊοντικό eshop σας.

  • Βάλτε τη φωτογραφία στο επίκεντρο

Το Shopify σας παρέχει μια ευρεία ποικιλία από themes υψηλής ποιότητας, οποιοδήποτε από τα οποία μπορεί να αποτελέσει ένα σωστό σημείο για το στήσετε πάνω του το eshop των προϊόντων σας.

Τα themes του Shopify διαθέτουν τη δυνατότητα να φέρνουν τη φωτογραφία ακριβώς στο κέντρο της προσοχής, χρησιμοποιώντας εικόνες για να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων σας. Μπορείτε να εστιάσετε και το σχεδιασμό του καταστήματός σας γύρω από την καλύτερη δυνατή lifestyle φωτογραφία, επιτρέποντας έτσι στους επισκέπτες σας να αναρωτιούνται πώς τα προϊόντα σας δένουν με τον δικό τους τρόπο ζωής.

  • Natural Response

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Shopify, ειδικά για τους λιανοπωλητές προϊόντων, είναι ότι όλα τα templates του Shopify είναι ανταποκρίσιμα. Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό, με το Shopify αποκτάτε μια τοποθεσία eCommerce, η οποία και επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγούνται πολύ πιο απλά και εύκολα και να αλληλοεπιδρούν με το eshop σας, ανεξαρτήτως από τη συσκευή που χρησιμοποιούν. Έτσι λοιπόν, τα mobile προγράμματα περιήγησης  αποκτούν μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης του eshop σας.

Τώρα, για όσους καταναλωτές έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα τους για να κάνουν τις αγορές τους, η διάθεση ενός εύχρηστου ιστοτόπου, ο οποίος θα είναι και mobile-friendly, μπορεί να αποδειχθεί τρομερά υποστηρικτική και επωφελής κίνηση για την επιτυχία του eshop σας.

  • Σύνθετη αναζήτηση

Είναι πιθανό τα προϊόντα σας να διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και υλικά. Έτσι, επιτρέποντας στους πελάτες σας να φιλτράρουν εύκολα τις παραλλαγές που επιθυμούν, κερδισμένοι βρίσκεστε πρωτίστως εσείς οι ίδιοι.

Μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα όλες τις απαραίτητες παραλλαγές για τα προϊόντα σας και να επιτρέπετε στους πελάτες να αναζητούν μόνο αυτά που τους ενδιαφέρουν. Αυτό καθιστά το eshop σας πολύ πιο εύκολο στην πλοήγηση για τους επισκέπτες και τους βοηθά να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν πολύ πιο γρήγορα.

  • Engagement στα social media που δε γίνεται να παραβλέψετε

Τα social media είναι ένα βασικό και αναπόσπαστο εργαλείο μάρκετινγκ το οποίοκανείς δεν μπορεί πλέον να παραβλέψει. Ευτυχώς, το Shopify σας παρέχει μερικές ιδανικές επιλογές σχετικά με την ενσωμάτωση των social media στο eshop σας. Μπορείτε να συνδέσετε γρήγορα τους λογαριασμούς σας στα social media με το Shopify, καθιστώντας την κοινή χρήση και την αλληλεπίδραση εύκολη για τους πελάτες σας.

Το Shopify σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το eshop σας απευθείας με το Facebook, ούτως ώστε οι δυνητικοί πελάτες σας να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν απευθείας από τη σελίδα σας. Να σημειωθεί εδώ ότι ένα από τα πιο καινούρια χαρακτηριστικά του Shopify σας αφήνει να πουλάτε κατευθείαν από συνομιλίες στο Facebook Messenger. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μπορείτε όποτε το θελήσετε να προτείνετε προϊόντα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σας με τους πελάτες σας και, εφόσον το επιθυμήσετε, να τους παρέχετε μια πλήρως εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Κατασκευή Shopify eshop

Εμπιστευθείτε το Shopify

Το Shopify συνδυάζει απλό στήσιμο και βολική διαχείριση, με εύκολη αναζήτηση και απεριόριστες επιλογές προσαρμογής. Για ένα κατάστημα προϊόντων που θέλει να αναπτύξει μια ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία, να έχει διάδραση με τους πελάτες και να αναδείξει τα προϊόντα του, το Shopify είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή.

Το shopify βοηθά τους επιχειρηματίες να διατηρούν την πλατφόρμα σε καλή κατάσταση μέσα από διάφορα ενημερωμένα tutorials που υπάρχουν εντός της ιστοσελίδας. Είναι η πιο σύγχρονη και ενδεδειγμένη λύση για το eshop σας και η Think Plus διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να την εμπιστευθείτε να αναλάβει την κατασκευή shopify eshop στην Αθήνα και να σας οδηγήσει στην κορυφή! Καλέστε μας τώρα και οδηγείστε στην επιτυχία την ηλεκτρονική σας επιχείρηση!

Θέλεις να δοκιμάσεις το Shopify πρώτα; Κανένα πρόβλημα! Τώρα μπορείς να ανοίξεις το δικό σου E-Shop εντελώς δωρεάν!