Media Buying

Media Buying

Έχετε εκπονήσει τη στρατηγική μάρκετινγκ που επιθυμείτε η εταιρία σας να ακολουθήσει και έχετε αποφασίσει να επενδύσετε συγκεκριμένα ποσά σε συγκεκριμένα μέσα επικοινωνίας.

Ποιός όμως είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να διαχειριστεί αυτά τα ποσά και να κάνει το Media Buying φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα;

Έχετε ακούσει για τα media shops, αλλά δεν είστε σίγουροι…

Θέλετε να κάνετε τηλεόραση και έχετε ήδη το τηλεοπτικό σας σποτ αλλά φοβάστε πόσο θα στοιχίσει η διαφήμιση στη τηλεόραση….

Γνωρίζετε πόσο μεγάλο και πιστό κοινό έχει το ραδιόφωνο και θα σας άρεσε φυσικά η ιδέα να διαφημιστεί η εταιρεία σας σ’ όλες τις στάσεις λεωφορείων στη Λεωφόρο Κηφισίας, αλλά δεν γνωρίζετε το πως…

Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις απαντήσεις και κυρίως τις λύσεις.Τι είναι το Media Buying;

To Media Buying είναι η αγορά διαφημιστικού χώρου κάθε επιλογής από κάθε μέσο προβολής και επικοινωνίας που διαθέτει χώρο προς διαφημιστικό σκοπό.

Το Media Buying λοιπόν έχει θέση παντού:

  • στη τηλεόραση,
  • στο ραδιόφωνο,
  • στον έντυπο τύπο,
  • στο διαδίκτυο,
  • στις στάσεις των λεωφορείων,
  • στους κινηματογράφους, θερινούς και μη
  • στο μετρό, στους συρμούς του τρένου, στις στάσεις του τραμ,
  • στο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου και στην αναμονή για τις βαλίτσες,
  • στη επιφάνεια των ταξί και σε πολλά πολλά άλλα μέσα…
media-buying-global

Υπάρχει Media Plan;

Πριν όμως πραγματοποιηθεί το Media Buying, θα πρέπει να έχει εκπονηθεί ένα ορθό media plan μέρος του marketing plan το οποίο θα βεβαιώνει ότι το διαφημιστικό σας μήνυμα θα εκπέμπεται εύστοχα στο σωστό “κοινό - στόχος” ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση της διαφημιστικής επένδυσης. Επίσης το διαφημιστικό budget πρέπει να είναι δεδομένο.

Με απλά λόγια, πρέπει να γνωρίζουμε το κοινό που απευθυνόμαστε και με βάση αυτή τη πληροφορία αλλά και το διαθέσιμο budget, θα επιλέξουμε τα μέσα και τη δυναμική που θα εκπέμψουμε το μήνυμά σας μέσα από κάθε μέσο.

Πως θα βρείτε το σωστό συνεργάτη για το Media Buying;


Όπως αντιλαμβάνεστε σωστός συνεργάτης για το Media Buying δεν είναι η εταιρεία που έχει απλώς πρόσβαση στα παραπάνω μέσα, αλλά η εταιρεία που όχι μόνο έχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη τιμή της δικής σας διαφήμισης αλλά και τη πληροφορία για καλύτερους και νέους τρόπους διαφήμισης για το brand σας.

Έχετε ήδη Media Plan και ψάχνετε συνεργάτη για το Media Buying;

media-buying-move-along

Παράγοντες για πετυχημένο Media Buying

Φυσικά για να είναι το Media Buying επιτυχημένο και ανάλογα το μέσο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι διαφέρουν από μέσο σε μέσο. Άλλα λοιπόν τα κριτήρια για διαφήμιση στη τηλεόραση και άλλα στους κινηματογράφους ή στο διαδίκτυο.

Ανάλυση του Media Plan

Είναι σημαντικό επίσης, ο συνεργάτης στο Media Buying να είναι πλήρως καταρτισμένος, ώστε να μπορεί να σας συμβουλεύει ορθά, ακόμη και αν πρέπει να διορθώσει λάθη που έχουν γίνει στο Media Plan. Δεν είναι λοιπόν δόκιμο να κάνετε μία τηλεοπτική καμπάνια σε σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας για την επιχείρησή σας, αν αυτή διαθέτει απλώς δύο εστιατόρια στην Αττική. Σ’ αυτή τη περίπτωση πληρώνετε χρήματα για θεατές που δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία περίπτωση πελάτες σας για αντικειμενικούς παράγοντες.

Σωστή ενημέρωση και reporting

Τέλος θα πρέπει ο συνεργάτης σας στο Media Buying, να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις καθώς εκεί κρύβονται πραγματικές ευκαιρίες. Παραδείγματος χάριν το κόστος για τη διαφήμιση στη τηλεόραση αλλά συνεχώς και καθημερινά με βάση τον αδιάθετο χρόνο των τηλεοπτικών σταθμών. Θα πρέπει λοιπόν να ο συνεργάτης στο Media Buying να έχει πρόσβαση σ’ αυτή τη πληροφορία και να σας φέρνει τηλεοπτικό χρόνο με σημαντικές εκπτώσεις. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα με δεδομένο budget να έχετε αρκετά περισσότερες προβολές του τηλεοπτικού σας σποτ και πολλά περισσότερα GRP's. Είναι εξαιρετικά σημαντικό δηλαδή ο συνεργάτης για το Media Buying να μπορούν να δημιουργούν αξία για τη διαφήμιση των πελατών τους, βρίσκοντας ή δημιουργώντας ευκαιρίες και προσφορές.

Διαπροσωπική σχέση με το μέσο

Ορισμένες σημαντικές πτυχές του Media Buying περιλαμβάνουν προσωπικές σχέσεις μεταξύ συνεργάτη για το Media Buying και μέσου προβολής.  Δεδομένου ότι ο εκάστοτε διαφημιστικός χώρος και κυρίως για τα παραδοσιακά μέσα, είναι πεπερασμένος, ο συνεργάτης για το Media Buying πρέπει να έχει αυτή τη διαπροσωπική σχέση με το Μέσο που θα του επιτρέψει να πάρει την πλέον κατάλληλη τοποθέτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Media Planning & Media Buying με την Think Plus


Η ομάδα της Think Plus, με τη καινοτομία στο DNA της γνωρίζει ότι η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει κάθε πτυχή του Media Planning και Media Buying, όχι μόνο στα ψηφιακά, αλλά και στα παραδοσιακά Μέσα. Η προσέγγιση οφείλει να είναι ολιστική, ώστε όχι μόνο να επικοινωνούμε το σωστό μήνυμα, στο σωστό κοινό, από το σωστό μέσο, αλλά να συγκεντρώνουμε όλα τα δεδομένα της καμπάνιας και με τη σωστή επεξεργασία να εντοπίζουμε τις πιο αποδοτικές στρατηγικές για να τις εντάξουμε στη καμπάνια επικοινωνίας.

Η Think Plus, με βάση τη προστιθέμενη αξία στις καμπάνιες των πελατών της επενδύει σε εργαλεία και γνώση, όντας σε θέση να προσφέρει τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και αυτό ακριβώς σε συνδυασμό μ’όλα τα παραπάνω είναι που τη κάνει το σωστό συνεργάτη σας για το Media Buying.

Ας δούμε μαζί το project σας!

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας: +30 210 61 01 478 | Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 18:00 
ή συμπληρώστε την φόρμα για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.