Η θέση της Google για το Apple vs Samsung

Posted at:

27 August, 2012

Reading time:

1 min read

Η θέση της Google για το Apple vs Samsun

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την δικαστική διαμάχη της Apple με την Samsung αυτές τις ημέρες (και αυτούς τους μήνες). Το ίδιο κάνει και η άμεσα ενδιαφερόμενη Google (λόγο Android) η οποία μάλιστα εξέδωσε και μια ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για αποζημίωση της Apple από την Samsung ύψους πάνω από 1$ δις.

Mεταξύ άλλων αναφέρει:

Το εφετείο θα εξετάσει τόσο τους ισχυρισμούς περί παραβίασης των εν λόγω πατεντών όσο και την εγκυρότητά τους. Οι περισσότερες από αυτές δεν σχετίζονται με τον πυρήνα του Android και αρκετές εξετάζονται από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Η βιομηχανία των φορητών συσκευών κινείται με γρήγορους ρυθμούς και όλοι οι παίκτες – συμπεριλαμβανομένων των νεοαφιχθέντων – στηρίζονται πάνω σε ιδέες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Εργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας για να προσφέρουμε στους καταναλωτές καινοτόμα και οικονομικά προϊόντα, και δεν θέλουμε τίποτα να το περιορίσει αυτό.

Είναι δεδομένο ότι η Google θέλει να δείξει στην αγορά ότι δε λαμβάνει το μέρος της Samsung με σκοπό τι άλλο, να αποδείξει ότι το Android δε θα επηρεαστεί από την όποια κατάληξη της δικαστικής διαμάχης των δύο.

Για να δούμε...