Το νέο Τηλεοπτικό σποτ για τα 50 χρόνια του Χρυσού Οδηγού, αποτελεί ιδέα και παραγωγή της Think Plus!

Posted at:

06 July, 2021

Reading time:

3 min read

Το νέο Τηλεοπτικό σποτ για τα 50 χρόνια

Ο Χρυσός Οδηγός ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, με τη μορφή του έντυπου οδηγού παραμένοντας δίπλα σε κάθε πολίτη και παρέχοντας λύσεις σε ό,τι και εάν αναζητούσε.

Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος και εμφανίζεται με νέο πρόσωπο, νέες υπηρεσίες προσφέροντας ακόμα περισσότερα. Γυρίζει σελίδα και από τους κλασικούς έντυπους κίτρινους επαγγελματικούς οδηγούς εμφανίζεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα, tablets και γενικότερα εστιάζει στον χώρο της ηλεκτρονικής προβολής!

Στο πλαίσιο αυτό και γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 50 αυτά χρόνια προσφοράς του, θέλησε να προβάλλει αυτή τη νέα εικόνα και τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει σε όλη την Ελλάδα.

Και ποιος είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος τρόπος για να μεταδώσει κάποιος το μήνυμα του ταυτόχρονα, σε μεγάλη συχνότητα και σε μεγάλο πλήθος κόσμου…Μα η τηλεοπτική διαφήμιση!

Με το κατάλληλο διαφημιστικό σποτ να προβάλλεται την κατάλληλη στιγμή, στα κατάλληλα κανάλια, το impact και το awareness που αυτό μπορεί να προκαλέσει είναι πραγματικά πολύ μεγάλο! Φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό για να χαρακτηριστεί ένα διαφημιστικό σποτ επιτυχημένο. Η συχνότητα προβολής και η πρωτότυπη ιδέα, αποτελούν δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες.

xrisos-odigos-tileoptiko-spot-50-xronia

Συχνότητα προβολής τηλεοπτικού σποτ


Το ύψος του budget για τη διαφήμιση στην τηλεόραση παίζει τεράστιο ρόλο καθώς όσο μεγαλύτερο το budget τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η συχνότητα προβολής αλλά και η τοποθέτηση του τηλεοπτικού σπότ σε προγράμματα και ζώνες πολύ υψηλής τηλεθέασης. Στην εποχή που διανύουμε, όμως, είναι λίγα τα brands που διαθέτουν τόσο μεγάλο budget και αυτός είναι και ο λόγος που η ιδέα του τηλεοπτικού σποτ αποτελεί τόσο σημαντικό παράγοντα!

Αν ένα τηλεοπτικό σποτ, εντυπωθεί στη μνήμη των θεατών κατευθείαν, τότε ακόμα και με μικρή συχνότητα θα μπορέσει να “κλέψει” την παράσταση!

Η ιδέα του τηλεοπτικού σποτ


Η ιδέα θα πρέπει να αντανακλά τις αξίες του προϊόντος ή της υπηρεσίας και να δίνει απόλυτη έμφαση στο μήνυμα που θέλει ο διαφημιζόμενος να προβάλλει και φυσικά να “μιλάει” τη γλώσσα του “κοινού - στόχου”. Η ξεχωριστή, ανατρεπτική ιδέα και η αξιομνημόνευτη ατάκα είναι αυτή που θα δώσει επιπλέον αξία στην τηλεοπτική σας διαφήμιση.

xrisos-odigos-tileoptiko-spot-50-xronia

Η ομάδα της Think Plus, με την καινοτομία στο DNA της γνωρίζει ότι η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει κάθε πτυχή του Media Planning και Media Buying, όχι μόνο στα ψηφιακά, αλλά και στα παραδοσιακά μέσα. Η προσέγγιση οφείλει να είναι ολιστική, ώστε όχι μόνο να επικοινωνούμε το σωστό μήνυμα, στο σωστό κοινό, από το σωστό μέσο, αλλά να συγκεντρώνουμε όλα τα δεδομένα της καμπάνιας και με τη σωστή επεξεργασία να εντοπίζουμε τις πιο αποδοτικές στρατηγικές και να τις εντάσσουμε στη καμπάνια επικοινωνίας.

Στην περίπτωση του Χρυσού Οδηγού, δημιουργήσαμε μια διαφήμιση εμπνεόμενοι από τη "στροφή" που πραγματοποίησε με το πέρας των χρόνων. Υποστηρίζοντας την άποψη ότι η οικονομική ύφεση, εκτός από τις δυσκολίες, δημιουργεί ταυτόχρονα αρκετές ευκαιρίες και ότι οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν σημαντικά τον «χάρτη» του επιχειρείν, ο Χρυσός Οδηγός γύρισε σελίδα και από τους κλασικούς έντυπους κίτρινους επαγγελματικούς οδηγούς εμφανίζεται στα σύγχρονα, ηλεκτρονικά μέσα.

Η αρχή της διαφήμισης μας μεταφέρει 50 χρόνια πίσω με μια εικόνα δυνατή και ταυτόχρονα τόσο οικεία. Τότε που οι πολίτες έλυναν κάθε τους πρόβλημα, χρησιμοποιώντας ως μέσο τον Χρυσό Οδηγό. Με μια έξυπνη μετάβαση  μεταφερόμαστε στην εικόνα του σήμερα και σε όλα αυτά που μπορεί κάποιος να βρει στο γνωστό brand. Δείξαμε για πρώτη φορά τη σύγχρονη και digital εικόνα του Χρυσού Οδηγού καθώς και όλες τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει τόσο σε απλούς πολίτες, όσο και σε επαγγελματίες.

xrisos-odigos-tileoptiko-spot-50-xronia

Μια διαφήμιση που από τη μια “ξυπνά” αναμνήσεις και χαμόγελα στους παλαιότερους και από την άλλη μας ενημερώνει για όλα αυτά που μπορούμε πλέον να βρούμε στον Χρυσό Οδηγό του σήμερα.

Στην Think Plus, λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας τις ανάγκες κάθε πελάτη και βρίσκουμε την κατάλληλη ιδέα που θα “δημιουργήσει” όλα αυτά που μας ζητήθηκαν and more! Για μας η δημιουργικότητα και συγκεκριμένα η ιδέα κάθε τηλεοπτικού σποτ αποτελεί το Α και το Ω και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αυτή που μας "οδήγησε" στην έμπνευση και παραγωγή του συγκεκριμένου διαφημιστικού σποτ.

Κάντε τη «χρυσή» επιλογή και εμπιστευτείτε μας και για τη δική σας διαφήμιση!