Το Instagram προσθέτει δυνατότητα εγγραφής video μικρής διάρκειας

Posted at:

20 June, 2013

Reading time:

1 min read

Το Instagram προσθέτει δυνατότητα εγγραφ

Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram, το οποίο ανήκει πλέον στο Facebook, κάνει το μεγάλο βήμα και από σήμερα προσθέτει τη δυνατότητα διαμοιρασμού όχι μόνο φωτογραφιών αλλά πλέον και μικρών βίντεο.
Η εγγραφή βίντεο και διαμοιρασμού του μέσω του Instagram έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την εφαρμογή Vine η οποία ανήκει στο Twitter και η οποία έχει ήδη συναντήσει μεγάλη επιτυχία.

Η σημαντικότερη ίσως διαφορά εντοπίζεται στην αρκετά μεγαλύτερη χρονική διάρκεια εγγραφής που επιτρέπει το Instagram και η οποία φτάνει έως και τα 15 δευτερόλεπτα έναντι 6 δευτερολέπτων που επιτρέπει το Vine. Φυσικά, ως περιεχόμενο που δημιουργείται από το Instagram, δε θα μπορούσε να μην δεχθεί την απαραίτητη «εικαστική» σας παρέμβαση μέσω φίλτρων, και γι'αυτό το σκοπό υπάρχουν διαθέσιμα 13 νέα φίλτρα. Κατά την τμηματική εγγραφή του βίντεο σας, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κομμάτι που δε σας αρέσει και να το αφαιρέσετε από το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο από την αρχή.

Τέλος, το Instagram ενσωματώνει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Cinema το οποίο διατίθεται μόνο για την iOS έκδοση και το οποίο όπως αναφέρει η ομάδα πίσω από την εφαρμογή, «πρόκειται να τα αλλάξει όλα». Στην ουσία η δυνατότητα Cinema κάνει χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων σταθεροποίησης εικόνας και προσφέρει μια εμπειρία κινηματογράφου σε βίντεο που δε διακρίνονται για τη σταθερότητα τους.

Όπως ανακοινώθηκε, η κοινότητα του Instagram αποτελείται πλέον από 130 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι έχουν κάνουν λήψη 16 δισ. φωτογραφιών. Η νέα έκδοση του Instagram η οποία ενσωματώνει τη δημιουργία βίντεο, θα είναι διαθέσιμη από σήμερα για iPhone και για Android.

Site: Instagram Blog