Η Think Plus επενδύει στο Shopify για την κατασκευή eshop και σας εξηγεί το γιατί

Posted at:

12 June, 2018

Reading time:

7 min read

Η Think Plus επενδύει στο Shopify για τη

Ζούμε σε μια digital εποχή, στην οποία παρατηρείται η τάση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ολοένα και περισσότερος νέος κόσμος αποφασίζει να δώσει το δικό του στίγμα σχετικά με το επιχειρείν μέσα στο νέο αυτό πλαίσιο, ξεκινώντας το δικό του eshop.

Όλοι γνωρίζουν πως πλέον τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν μεγαλύτερο κέρδος έναντι των φυσικών καταστημάτων. Μια πολύ καλή ιδέα ωστόσο μπορεί εύκολα να αναχαιτιστεί αν δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία όσον αφορά στο χτίσιμο του eshop, για να μην αναφέρουμε και το χρηματικό κόστος που απαιτείται για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας.

Κάπου εδώ η κουβέντα έρχεται γύρω από το Shopify, την κορυφαία επιλογή για το χτίσιμο ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σήμερα, την κατασκευή του οποίου μπορούμε να αναλάβουμε εξολοκλήρου στην Think Plus. Ας αναλύσουμε διεξοδικά όμως τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασχοληθείτε με το Shopify.

Τι ακριβώς είναι το Shopify;

Το Shopify είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που υποστηρίζει κάθε πιθανή μορφή του ecommerce και η οποία επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα και στη συνέχεια να πουλήσει ό,τι προϊόν αυτός επιθυμεί. Υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση των προϊόντων σας, της δημιουργίας δικής σας προσωπικής αισθητικής που θα διαθέτει το κατάστημά σας, αλλά και την αποδοχή online πληρωμών, όπως επίσης και της στενής επίβλεψης και παρακολούθησης κάθε παραγγελίας.

Πολύ απλά, με την παροχή έτοιμων templates για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, το Shopify είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση που θα βρείτε σήμερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δεν έχετε παρά να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και το Shopify θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα σε όλα τα στάδια που απαιτούνται για να το στήσιμο του eshop σας. Διατίθενται περισσότερα από 100 optimized templates ηλεκτρονικών καταστημάτων, οπότε είναι πολύ δύσκολο να μη βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει σε προσωπικό επίπεδο.

Ωραία όλα αυτά, αλλά σε ποιους απευθύνεται τελικά το Shopify;

Το Shopify είναι ένας αληθινός χαμαιλέοντας του ecommerce, αφού καταφέρνει και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές λειτουργίες σε μία μόνο πλατφόρμα. Καταρχάς, το Shopify είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση του και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες ecommerce πλατφόρμες.

Έπειτα, διαθέτοντας ένα προσιτό pricing plan, το Shopify αποτελεί μια άκρως ελκυστική επιλογή και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να συγχρονιστούν στις εξελίξεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, ελαχιστοποιώντας τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης ενός eshop. Μιλάμε για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πλατφόρμα, η οποία έχει ξεχωρίσει για το support και το after sales τμήμα της, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη την υποστήριξη σε κάθε τομέα.

Εν ολίγοις, το Shopify απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από τον κόσμο του ecommerce και θέλουν μια εύκολη και σταθερή λύση για τα πρώτα τους βήματα, αλλά είναι ιδανικό και για εξειδικευμένους χρήστες οι οποίοι είναι απαιτητικοί στην κατασκευή του eshop τους και επιζητούν ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί την αισθητική τους σε κάθε πιθανή λεπτομέρεια. Αν πάντως είστε νέος επιχειρηματίας που ψάχνετε τρόπο να εισέλθετε στο ανταγωνιστικό σύμπαν του ecommerce για πρώτη φορά, τότε το Shopify θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος!

Πόσο εύκολο στη χρήση είναι τελικά το Shopify;

Αναμφίβολα, η εξέλιξη του digital κόσμου δημιουργεί όλο και πιο πολύπλοκες καταστάσεις για κάποιον αρχάριο χρήστη. Το να δηλώσεις λοιπόν πως ένα καινούριο ηλεκτρονικό εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση του, μπορεί να μη σημαίνει και πολλά για αυτόν που δεν είναι καθόλου εξοικειωμένος με τον ψηφιακό κόσμο.

Παρόλα αυτά, η πλατφόρμα του Shopify είναι από αυτές τις περιπτώσεις που μια διαδικτυακή εφαρμογή είναι πράγματι εύχρηστη στην πράξη και όχι μονάχα κατ’ ευφημισμόν. Ας εξετάσουμε ένα προς ένα τα επικρατέστερα στοιχεία που καθιστούν το Shopify ξεχωριστό στην ευκολία χρήσης του σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές:

 • Το Shopify παρέχει στο χρήστη μια έτοιμη και καθόλα λειτουργική δομή ενός eshop, ούτως ώστε να προσαρμόσετε εσείς τα κομμάτια που λείπουν, αναλόγως με το προσωπικό σας γούστο.
 • Τα έτοιμα templates που παρέχονται υποστηρίζουν responsive design, το οποίο με απλά λόγια σημαίνει πως το eshop σας θα είναι φιλικό για mobile συσκευές και για tablets.
 • Οι ηλεκτρονικές πληρωμές γίνονται από την πλατφόρμα για εσάς, ώστε έτσι δε χρειάζεται να επεξεργάζεστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πιστωτικών καρτών, κάτι το οποίο είναι εξόχως σημαντικό στην μετά-GDPR εποχή.

Ποιο είναι το κόστος του Shopify;

Αρχικά, μπορείτε να αποκτήσετε τον δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό σας για μια περίοδο 14 ημερών και αφού βεβαιωθείτε για τα προτερήματα της εφαρμογής που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε στη συνέχεια να προχωρήσετε στην αγορά ενός από τα πακέτα που σας ταιριάζουν.

Μερικά συντριπτικά οφέλη του Shopify

Ωραία όλα αυτά, αλλά αφού φτάσαμε ως εδώ, ας δούμε ένα προς ένα όλα τα οφέλη του Shopify, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα.

 • Το Shopify είναι μια cloud-based πλατφόρμα, κάτι το οποίο με απλά λόγια σημαίνει πως μπορεί να εκτελεστεί από οποιονδήποτε browser διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 • Το Shopify αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο που βοηθά έναν ιδιοκτήτη καταστήματος να δημιουργήσει γρήγορα ένα eshop, το οποίο μπορεί να πουλήσει ο,τιδήποτε με ελάχιστη προσπάθεια από εσάς.
 • Προσφέρει στους πωλητές έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν ένα σύστημα εκκαθάρισης πιστωτικών καρτών μέσω του Shopify, χωρίς την πολυπλοκότητα που υπέστη όποιος θέλησε να δεχτεί πιστωτικές κάρτες.
 • Ένα κατάστημα Shopify διαθέτει templates που έχουν προδιαμορφωθεί για μια ποικιλία μορφών καταστημάτων. Ένα template μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από μια εταιρεία, κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε και εμείς στην Think Plus για εσάς.
 • Το Shopify βασίζεται στη γλώσσα LIQUID, η οποία είναι γνωστή ως μια αρκετά απλή γλώσσα υψηλού επιπέδου, την οποία οι περισσότεροι προγραμματιστές που γνωρίζουν HTML, CSS και javascript, μπορούν να τη μάθουν αρκετά γρήγορα.
 • Το Shopify χειρίζεται όλα τα θέματα ασφάλειας, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μπορούν να εστιάσουν αποκλειστικά στις πωλήσεις.
 • Το Shopify διαθέτει μια τεράστια κοινότητα χρηστών που βοηθούν και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.
 • Η εταιρεία διαθέτει άριστους πόρους υποστήριξης πελατών, ώστε να διαλευκανθεί άμεσα κάθε σας απορία.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Shopify για να εκτελέσετε χρεώσεις μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, για καθαρά προσωπικές συναλλαγές λιανικής.

Τα κυριότερα οφέλη του Shopify για προώθηση προϊόντων

Το Shopify φιλοξενεί μερικά από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά brands μόδας και υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για αυτό. Το Shopify ως πλατφόρμα είναι ιδανικό για καταστήματα μόδας (ή γενικότερα προϊόντων), καθώς είναι ευέλικτο, εύκολο στη χρήση και προσφέρει πολλά δυναμικά χαρακτηριστικά για την τοποθέτηση του καταστήματός σας στην κορυφή του ανταγωνισμού.

Αν αναζητάτε μια πλατφόρμα ecommerce η οποία θα μπορεί να χειριστεί τον κατάλογό προϊόντων σας, να τα αναδείξει, καθώς και να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί, τότε το Shopify είναι όπως θα έχετε καταλάβει η καλύτερη επιλογή.

Ας αναφέρουμε μερικά ακόμη κυρίαρχα πλεονεκτήματα της χρήσης Shopify για το προϊοντικό eshop σας.

 • Τοποθετήστε τη φωτογραφία στο επίκεντρο

Το Shopify προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από themes υψηλής ποιότητας, οποιοδήποτε από τα οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για το ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων σας.

Τα themes του Shopify μπορούν να φέρουν τη φωτογραφία ακριβώς στο κέντρο της προσοχής, χρησιμοποιώντας εικόνες για να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων σας. Μπορείτε να εστιάσετε το σχεδιασμό του καταστήματός σας γύρω από την καλύτερη δυνατή lifestyle φωτογραφία, επιτρέποντας στους επισκέπτες σας να σκέφτονται πώς τα προϊόντα σας ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους (ειδικά για καταστήματα ρούχων αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά).

 • Φυσική ανταπόκριση

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Shopify εν γένει, αλλά ειδικά για τους λιανοπωλητές προϊόντων, είναι πως όλα τα templates του Shopify είναι ανταποκρίσιμα. Πιο απλά, με το Shopify αποκτάτε μια τοποθεσία ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγούνται εύκολα και να αλληλοεπιδρούν με το eshop σας, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν. Έτσι, τα προγράμματα περιήγησης για κινητά αποκτούν μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης του eshop σας.

Για τους καταναλωτές που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα τους για να κάνουν τις αγορές τους, η κατοχή ενός εύχρηστου ιστοτόπου που είναι και mobile-friendly, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητική και επωφελής κίνηση για την επιτυχία του eshop σας.

 • Σύνθετη αναζήτηση

Είναι πιθανό τα προϊόντα σας να διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και υλικά. Έτσι, επιτρέποντας στους πελάτες σας να φιλτράρουν εύκολα τις παραλλαγές που επιθυμούν, κερδισμένοι βρίσκεστε πρωτίστως εσείς οι ίδιοι.

Μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα όλες τις απαραίτητες παραλλαγές για τα προϊόντα σας και να επιτρέπετε στους πελάτες να αναζητούν μόνο αυτά που τους ενδιαφέρουν. Αυτό καθιστά το eshop σας πολύ πιο εύκολο στην πλοήγηση για τους επισκέπτες και τους βοηθά να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν πολύ πιο γρήγορα.

 • Σημαντικό engagement στα social media

Τα social media είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και αναπόσπαστο εργαλείο μάρκετινγκ για κάθε brand. Ευτυχώς, το Shopify διαθέτει μερικές εξαιρετικές επιλογές για την ενσωμάτωση των social media στο eshop σας. Μπορείτε να συνδέσετε γρήγορα τους λογαριασμούς σας στα social media με το Shopify, καθιστώντας την κοινή χρήση και την αλληλεπίδραση εύκολη για τους πελάτες σας.

Το Shopify σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το eshop σας απευθείας στο Facebook, έτσι ώστε οι οπαδοί σας να μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τη σελίδα σας. Μάλιστα, ένα από τα νεότερα χαρακτηριστικά του Shopify σας επιτρέπει να πουλάτε απευθείας από συνομιλίες στο Facebook Messenger. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προτείνετε προϊόντα κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τους πελάτες σας και, αν το επιθυμήσετε, να παρέχετε ακόμη πιο προσωπική εξυπηρέτηση.

Εμπιστευθείτε την Think Plus για την κατασκευή και υλοποίηση του δικού σας Shopify

Το Shopify συνδυάζει απλό στήσιμο και βολική διαχείριση, με εύκολη αναζήτηση και απεριόριστες επιλογές προσαρμογής. Για ένα κατάστημα προϊόντων που θέλει να αναπτύξει μια ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία, να έχει διάδραση με τους πελάτες και να αναδείξει τα προϊόντα του, το Shopify είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή.

Στην Think Plus παρακολουθούμε διαρκώς τις ραγδαίες εξελίξεις στον digital κόσμο και στοχεύουμε στο να δίνουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, αφού η επιτυχία τους είναι και δική μας! Έχοντας εξοικειωθεί από την πρώτη στιγμή με την ecommerce πλατφόρμα του Shopify, ξέρουμε πώς να ξεκινήσουμε την κατασκευή και το στήσιμο του eshop σας βήμα-βήμα, έτσι ώστε να καλύπτει κάθε πιθανή δική σας ανάγκη.

Η εταιρεία μας διαθέτει την ικανότητα να σας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κατασκευής και διαχείρισης Shopify, με σκοπό τη δημιουργία ενός eshop που θα είναι εύκολο στη χρήση από εσάς και από τους πελάτες σας και το οποίο θα κάνει πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα. Εμπιστευθείτε σε εμάς την υλοποίηση του Shopify σας και ελάτε να χτίσουμε μαζί μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας!