Έρευνα: Τα κέρδη της Apple επισκιάζουν ολόκληρη τη βιομηχανία Η/Υ

Posted at:

27 November, 2012

Reading time:

1 min read

Έρευνα: Τα κέρδη της Apple επισκιάζουν ο

Σύμφωνα με στατιστικά που δημοσίευσε η εταιρεία Statista τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου έτους για την Apple είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, σε σημείο που επισκιάζουν ολόκληρη τη βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αν και η Apple τα δύο τελευταία οικονομικά τρίμηνα δεν ικανοποίησε τις εκτιμήσεις της Wall Street, μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών τα κέρδη της έφτασαν τα $41.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στατιστικά κάνουν λόγο ότι είναι περισσότερα και από το συνδυασμό των κερδών των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου όπως η Microsoft, η Google, η Yahoo, το Facebook, το Amazon αλλά και το Ebay. Επιπλέον τα κέρδη της είναι περισσότερα και από το άθροισμα των κερδών των μεγαλύτερων κατασκευαστριών εταιρειών Η/Υ όπως η Intel, η IBM, Lenovo, acier, Asus, HP και Dell. Με απλή ορολογία τα νούμερα αυτά καθιστούν την Apple ως την εταιρεία με τα διπλάσσια κέρδη από αυτά ολόκληρης της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η εταιρεία Statista η οποία συγκέντρωσε όλα της τα στοιχεία από τις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών, συγκρίνει ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της όσον αφορά την αγορά των tablet και αυτή των smartphones. Εκεί διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, με τα κέρδη των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της όπως η Samsung, η RIM, η HTC και η Nokia να πλησιάζουν τα αντίστοιχα κέρδη ενός μόνο τριμήνου της Apple.

Σημειώνεται ότι τα στατιστικά δημοσιεύονται σε μια περίοδο όπου προηγήθηκε αρνητικό κλίμα στην αγορά σχετικά με τις μετοχές της εταιρείας αλλά και ύστερα από την ανακοίνωση των πωλήσεων του iPad, που εμφανίστηκαν χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.