Δημιουργία eshop - Τι πλατφόρμα να διαλέξω;

Posted at:

06 December, 2019

Reading time:

4 min read

Δημιουργία eshop - Τι πλατφόρμα να διαλέ

Η απάντηση στο ερώτημα για το ποια πλατφόρμα να προτιμήσετε για κατασκευή eshop δεν τόσο εύκολη και σίγουρα διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Δεν είναι λοιπόν αρκετό να ρωτήσει κάποιος ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα για δημιουργία eshop, αλλά υπάρχουν και παράγοντες όπως ο αριθμός των προϊόντων που θέλουμε να προσθέσουμε, το είδος των προϊόντων και τα ξεχωριστά προσόντα που ζητάμε από το τελικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες για κατασκευή eshop:

Shopify

Τα eshop τα οποία βασίζονται σε πλατφόρμες στις οποίες δεν απαιτείται μεγάλη συμμετοχή στην κατασκευή του eshop, είναι και οι εύκολες λύσεις, αφού με απλά βήματα μπορείτε να χτίσετε το eshop της επιλογής σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε εγγραφή και αμέσως ξεκινάμε. Τέτοια περίπτωση είναι το Shopify. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εταιρία, θα λάβετε υπηρεσίες όπως εικαστικό θέμα για το eshop, καθώς και την πλατφόρμα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείτε, όπως επίσης και 24ωρη υποστήριξη για ό,τι ζήτημα προκύψει.

dimiourgia-eshop-shopify

Opencart

Οι πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού είναι σχεδιασμένες από την αρχή και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο προς χρήση για κατασκευή eshop. Έτσι, παραμένουν τα πιο δημοφιλή στην επιλογή των επιχειρήσεων, για την κατασκευή eshop. Το Opencart χρησιμοποιείται από χιλιάδες επιχειρήσεις, διαθέτοντας έναν σημαντικό αριθμό πρόσθετων, τα οποία προσφέρονται επί πληρωμή για την υλοποίηση εξειδικευμένων ενεργειών.

dimiourgia-eshop-opencart

WordPress

Το WordPress θεωρείται ένα από τα πιο φιλικά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, αφού λειτουργεί χωρίς απαιτήσεις εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων. Τα διαθέσιμα templates είναι αρκετά και η υλοποίηση εξειδικευμένων ενεργειών υλοποιείται πιο εύκολα για τους προγραμματιστές.

dimiourgia-eshop-wordpress

Παρόλα αυτά, το WordPress ενδείκνυται περισσότερο για κατασκευή ιστοσελίδων και όχι για δημιουργία eshop, παρά την ευκολία χρήσης του.

Ας δούμε γιατί επιλέγουμε το Shopify για εσάς

Το Shopify είναι λοιπόν μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει να στήσετε εύκολα και άμεσα ένα eshop. Μέσα σε άλλα, παρέχει εργαλεία κατασκευής του eshop και domain name, καθώς και μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία, με σχετικά χαμηλό κόστος απόκτησης.

dimiourgia-eshop-xrimata

Το πρώτο πράγμα που σε ελκύει στο Shopify είναι η δωρεάν περίοδος δοκιμής για 14 ημέρες. Μέσα σε αυτές τις ημέρες, έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πώς ακριβώς λειτουργεί και να δεις όσα εκπαιδευτικά βίντεο θέλεις για το πώς μπορείς να οργανώσεις σωστά το ηλεκτρονικό κατάστημά σου.

Το Shopify παρέχει πολλά εργαλεία και εφαρμογές ώστε να κάνεις το e shop σου πιο λειτουργικό. Τέτοια παραδείγματα είναι το Oberlo (Dropshipping), εργαλεία για δωρεάν μεταφορικά, ισχυρό SEO για να σας βρίσκουν στην Google, εφαρμογές για καλύτερες φωτογραφίες προϊόντων και πολλά άλλα ακόμη.

dimiourgia-eshop-storage

Εάν λοιπόν αποφασίσετε πως θέλετε να προχωρήσετε με το Shopify και να καταφέρετε να έχετε κάποια στιγμή έσοδα, θα ανακαλύψετε σημαντικά εργαλεία όπως διεκπεραίωση και εκπτώσεις παραγγελιών, εργαλεία για εξτρά τρόπους πληρωμής και διασφάλισης των συναλλαγών σας, αλλά και πάρα πολλά ακόμη που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Μετά και από την απόκτηση Domain και την πρώτη πληρωμή του μηνιαίου πακέτου της επιλογή σας, το eshop σας είναι online, σας ανήκει εξολοκλήρου και εφόσον το θελήσετε, δε θα διαθέτει κανένα απολύτως διακριτικό του Shopify.

Διαρκής εκπαίδευση στο Shopify

Το δυνατό σημείο του Shopify είναι και το κομμάτι της εκπαίδευσης, αφού διαθέτει μια μεγάλη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη από βίντεο και από κείμενα, τα οποία θα σας εκπαιδεύσουν για το πώς θα στήσετε το e shop σας, αλλά και θα σας δώσουν τα εξής;

  • Συμβουλές για διαχείριση πελατών
  • Συμβουλές πωλήσεων
  • Συμβουλές προώθησης προϊόντων
  • Συμβουλές για after sales service
  • Συμβουλές για λάθη και παραλείψεις που μπορούν να γίνουν
dimiourgia-eshop-synergates
Δημιουργία eshop - Τι πλατφόρμα να διαλέξω; Στο δια ταύτα...

Δίχως καμία αμφιβολία, το Shopify είναι η καλύτερη και προτιμότερη επιλογή εφόσον θελήσετε να εξερευνήσετε τον κόσμο του eCommerce, με την κατασκευή eshop, δίχως να χρειαστεί να διαθέσετε πολλά χρήματα αλλά και χρόνο. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι κάποια από τα μεγαλύτερα eshops ανά τον κόσμο έχουν ως βάση τους το Shopify.

dimiourgia-eshop-packaging

Εν τέλει, το Shopify είναι απλό, λειτουργικό και φθηνό και μπορείτε να διακόψετε τη συνδρομή σας όποτε το θελήσετε, δίχως να έχετε πληρώσει πολλά ως τότε.

Παρέχει εξαιρετική και διαρκή εκπαίδευση και για την ίδια την πλατφόρμα αλλά και για το eCommerce και στην Think Plus, διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να ανθίσει οικονομικά, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την κατασκευή και τη διαχείριση του eshop σας μέσω Shopify! Καλέστε μας τώρα και κάντε το μεγάλο βήμα που τόσον καιρό αναζητάτε!

Θέλεις να δοκιμάσεις το Shopify πρώτα; Κανένα πρόβλημα! Τώρα μπορείς να ανοίξεις το δικό σου E-Shop εντελώς δωρεάν!

dimiourgia-eshop-partners