Τι πρέπει να προσέξω για την κατασκευή ιστοσελίδων το 2020;

Posted at:

13 January, 2020

Reading time:

6 min read

Τι πρέπει να προσέξω για την κατασκευή ι

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι η διαδικασία που με την αξιοποίηση των σωστών εργαλείων χτίζουμε ένα σύνολο αρχείων. Πιο ορθός ίσως είναι ο όρος ιστότοπος, αφού περιέχει παραπάνω από μία ιστοσελίδες. Όταν λοιπόν χτίζουμε έναν ιστότοπο, αυτό σημαίνει πως δημιουργούμε πολλές ιστοσελίδες, τις οποίες και συνδέουμε μεταξύ τους. Από εκεί και έπειτα, η κάθε σελίδα ξεχωριστά  περιέχει φωτογραφίες, κείμενα, φόρμες επικοινωνίας και ό,τι άλλο σχετίζεται με το τι θέλουμε να προωθήσουμε μέσα από τον ιστότοπο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν πιο αναλυτικά για την κατασκευή ιστοσελίδων.

Λόγοι για κατασκευή ιστοσελίδων

Δεν είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πλέον περισσότερο χρόνο στο ίντερνετ παρά σε οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας. Συν τοις άλλοις, η διαφήμιση στο ίντερνετ κοστίζει λιγότερο απ’ ό,τι στα παραδοσιακά μέσα, ενώ διαθέτει την ικανότητα να είναι και στοχευμένη.

Το μεγάλο δίλημμα: Κατασκευή ιστοσελίδων δυναμικών ή στατικών;

kataskeyi-istoselidon-dilimma

Μια ιστοσελίδα μπορεί να είναι στατική ή δυναμική. Από τη μία, η δυναμική ιστοσελίδα είναι ευκολότερη στη διαχείριση από ένα χρήστη που δεν είναι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο, αφού δεν απαιτεί τεχνική γνώση και η διαχείριση γίνεται μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον.

Άλλα πλεονεκτήματα των δυναμικών ιστοσελίδων είναι:

 • Εύκολη επέκταση των δυνατοτήτων των ιστοσελίδων
 • Καλύτερο SEO

Από την άλλη, τα βασικά πλεονεκτήματα των στατικών ιστοσελίδων έναντι των δυναμικών είναι το συγκριτικά πιο χαμηλό αρχικό κόστος ανάπτυξης και οι μικρότερες απαιτήσεις για φιλοξενία από τον server.

Σεβαστείτε το χρήστη

Αν μια ιστοσελίδα παρέχει στους χρήστες της περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, τότε και αυτοί είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με τις διαφημίσεις ή με το design. Αυτό που πρέπει πάντα να γνωρίζετε είναι πως το περιεχόμενο είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται.

Από εκεί και πέρα, όταν οι χρήστες κοιτούν μια ιστοσελίδα, αναζητούν τις λέξεις που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν γρήγορα το κείμενο, δίχως να χρειαστεί να διαβάσουν ολόκληρο το περιεχόμενο. Όταν λοιπόν οδηγείστε στην κατασκευή ιστοσελίδων, σκεφτείτε πως οι χρήστες δεν πρέπει να έχουν κανένα ερωτηματικό και οι αποφάσεις που λαμβάνουν πρέπει να είναι πάντοτε συνειδητές.

kataskeyi-istoselidon-xristi

Όταν η εξερεύνηση της ιστοσελίδας σας δεν είναι και τόσο απλή, τότε δημιουργούνται απορίες και είναι δύσκολο για το χρήστη να κατανοήσει πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα και πως μπορεί να πάει από το ένα σημείο στο άλλο. Μια συγκεκριμένη δομή λοιπόν, με εύκολα αναγνωρίσιμους συνδέσμους, μπορούν να βοηθήσουν το χρήστη να βρει πιο εύκολα αυτό που ψάχνει.

Εμπιστευθείτε το Wordpress για την κατασκευή ιστοσελίδων

Το WordPress δεν είναι τυχαία το δημοφιλέστερο σύστημα διαχείρισης περιεχομένων. Μέσω του WordPress, μπορούν να κατασκευαστούν όλων των ειδών οι ιστοσελίδες και εφαρμογές, από προσωπικά ιστολόγια μέχρι πιο περίπλοκες ιστοσελίδες και eshop. Το WordPress είναι εξαιρετικά φιλικό για τον πρωτάρη χρήστη, με τη διαχείριση του περιεχομένου των ιστοσελίδων σας να γίνεται πολύ εύκολη.

Τα βασικά πλεονεκτήματα του WordPress είναι τα εξής:

 • Κατασκευή ιστοσελίδων για πρωτάρηδες στο διαδίκτυο
 • Κατασκευή ιστολογίου
 • Κατασκευή εταιρικών ιστοσελίδων
 • Κατασκευή eshop
kataskeyi-istoselidon-wordpress

Ας μιλήσουμε όμως και λίγο πιο συγκεκριμένα για τα κύρια οφέλη του WordPress όσον αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων.

 • Το WordPress είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για την κατασκευή ιστοσελίδων

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress είναι σίγουρα φθηνότερη για μία επιχείρηση από το να μπείτε στη λογική του να προσλάβετε κάποιον ειδικό προγραμματιστή ο οποίος και θα αναλάβει την κατασκευή ιστοσελίδων μονάχα μέσα από τη χρήση κώδικα και για αυτό το λόγο θα σας βγει και πιο ακριβός. Συνιστά δίχως καμία αμφιβολία την καλύτερη αρχή για κάθε μικρομεσία επιχείρηση η οποία δε διαθέτει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ ώστε να προσλάβει έναν προγραμματιστή ο οποίος θα στήσει την ιστοσελίδα από την αρχή.

 • Παρέχει πολλές και απεριόριστες δυνατότητες

Μπορεί μεν το Wordpess να ξεκίνησε ως πλατφόρμα για δημιουργία blog, αλλά πλέον σήμερα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και απευθύνεται πραγματικά σε όλους, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να χρησιμοποιείται με την ίδια ευκολία επίσης από τους πάντες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως έχετε τη δυνατότητα να στήσετε την ιστοσελίδα σας ακριβώς με τον τρόπο που εσείς το θέλετε, αφού μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μία πολύ μεγάλη συλλογή με χιλιάδες πραγματικά responsive themes.

 • Η πληθώρα των Plugins εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα
kataskeyi-istoselidon-plugins

Τα πρόσθετα μιας ιστοσελίδας, γνωστά και ως Plugins, είναι αυτά τα μικρά τμήματα ενός κώδικα, τα οποία και επιτρέπουν στην ιστοσελίδα σας να επεκτείνει κι άλλο τις δυνατότητες της, για όσο εσείς το επιθυμείτε. Παραδείγματος χάριν, η χρήση Plugin σας επιτρέπει να παρέχετε στην ιστοσελίδα σας περισσότερη ασφάλεια, να βελτιώσετε αισθητά την παρουσία της στις μηχανές αναζήτησης, να στήσετε μία όμορφη ιστοσελίδα επικοινωνίας, να δημιουργήσετε προσφορές περιορισμένης χρονικής διάρκειας για το eshop σας και πολύ απλά να εγκαταστήσετε μια διαδικτυακή επικοινωνία ώστε να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας σε πραγματικό χρόνο.

 • Είναι απλό και εύκολο στη διαχείριση

Αν θέλετε να διαχειρίζεστε εσείς οι ίδιοι την WordPress ιστοσελίδα σας, τότε δεν απαιτείται να έχετε καμία απολύτως προηγούμενη γνώση κώδικα HTML ή κάποια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων. Το ήδη υπάρχον λογισμικό είναι από μόνο του εξαρχής αρκετά φιλικό προς τους χρήστες του -ακόμη και στους πιο αρχάριους- αφού τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούν της ιστοσελίδα τους μέσα από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου.

 • Εξασφάλιση εύκολης πλοήγησης για τους επισκέπτες σας

Το βασικότερο συστατικό για να επιτύχει μια ιστοσελίδας είναι η παροχή εύκολης πλοήγηση των επισκεπτών της προς αυτήν. Και όταν λέμε εύκολη πλοήγηση εννοούμε ότι πρωτίστως πρώτα ο επισκέπτης να βρίσκει εύκολα και γρήγορα αυτό που αναζητά. Το WordPress λόγω της δομής του μπορεί να το κάνει αυτό εύκολα.

 • Είναι εξαιρετικά mobile friendly
kataskeyi-istoselidon-mobile-friendly

Το WordPress είναι απόλυτα συμβατό με τις mobile συσκευές και υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες και κάθε μέγεθος οθόνης. Καθώς βρισκόμαστε σε μία εποχή που τουλάχιστον το 50% των χρηστών πλοηγούνται μέσα από τα κινητά και τα tablet τους, εσείς αξίζει να το ρισκάρετε ;

 • Το WordPress σας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια

Αν θέλετε να προσθέσετε μεγαλύτερη ασφάλεια στον ιστότοπο σας εύκολα αλλά και οικονομικά τότε η εγκατάσταση ενός δοκιμασμένου plugin ασφαλείας αποτελεί την καλύτερη σας επιλογή.

 • Εύκολο SEO σημαίνει επιτυχημένο SEO

Η βελτιστοποίηση των σελίδων του ιστότοπου αλλά και του περιεχομένου σας για τις μηχανές αναζήτησης είναι μία επίπονη αλλά ιδιαίτερα επικερδής διαδικασία. Με το WordPress αυτή η διαδικασία βελτιστοποίησης  απλοποιείται και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η επιτυχία πολλές φορές κρύβεται στην απλότητα.

 • Δημιουργήστε το εταιρικό σας Blog και απογειώστε την επιχείρησή σας

Ναι καλά ακούσατε δημιουργήστε το επιχειρησιακό σας blog και δείτε την επιχείρηση σας να ανθεί. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που λόγω του blog τους αύξησαν τις πωλήσεις του έως και 100 %.

 • WordPress σημαίνει Drag and Drop
kataskeyi-istoselidon-wordpress-builder

Με το WordPress η μεταφόρτωση περιεχομένου πολυμέσων όπως βίντεο και εικόνων από τον υπολογιστή ή τις κινητές  συσκευές  στην ιστοσελίδα σας γίνεται ευκολότερα. Αναδείξτε τη δουλειά σας στην ιστοσελίδα σας χωρίς την παραμικρή χρήση κώδικα καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε τις Drag and Drop δυνατότητες του WordPress.

Η κατασκευή ιστοσελίδων πλέον είναι αρκετά εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας όσων θέλουν να κερδίσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία, βγάζοντας χρήματα από το διαδίκτυο και η Think Plus διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να αναλάβει εξολοκλήρου την κατασκευή ιστοσελίδων σας στην Αθήνα, οδηγώντας σας έτσι στην επιτυχία! Καλέστε μας τώρα και γίνετε το επόμενο success story του ελληνικού eCommerce!