Η Google προσφέρει $800 εκατομμύρια στον αγώνα κατά του covid-19

Posted at:

31 March, 2020

Reading time:

2 min read

Η Google προσφέρει $800 εκατομμύρια στον

Ένα άλλο παράδειγμα, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, που αποφάσισε να δώσει την δική της ιατρική και οικονομική μάχη ενάντια στην πανδημία του COVID-19 (μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Facebook ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια μετρητά σε επιχορηγήσεις και σε διαφημιστικές πιστώσεις για τις μικρές επιχειρήσεις) είναι αυτό της Google. Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και όσους έχουν πληγεί από αυτή την κρίση.

Σε ένα blog post, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, αναφέρει μεταξύ άλλων:

H επιδημία του covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας καταστροφικές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση των ίδιων των κοινωνιών. Για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και των προβλημάτων στον χώρο του επιχειρείν και όχι μόνο, ανακοινώνουμε ότι δεσμευόμαστε να προσφέρουμε πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των οργανώσεων υγείας και των απασχολούμενων στον τομέα της υγείας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.

Τα βασικά σημεία δέσμευσης της Google για την καταπολέμηση του Coronavirus

google covid-19

Διαφημιστικές πιστώσεις για τις επιχειρήσεις

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου ενίσχυσης της Google θα έχει τη μορφή διαφημιστικών πιστώσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αξίας 340 εκατομμυρίων δολαρίων. Σκοπό θα έχει την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν αυτή τη κρίσιμη περίοδο. Τα χρήματα αυτά θα πιστωθούν σε Google Ads λογαριασμούς που ήταν ενεργοί τον τελευταίο χρόνο και θα μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι και το τέλος του 2020.

Επιχορηγήσεις για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους οργανισμούς

250 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και σε άλλους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη διάδοση των αντικειμενικά ορθών πληροφοριών στον κόσμο, καθώς το ξέσπασμα του covid-19, έχει οδηγήσει σε παραπληροφόρηση η οποία δυσχεραίνει τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας.

Ταμείο Επενδύσεων

Ένα επενδυτικό ταμείο 200 εκατομμυρίων δολαρίων δημιουργείται για να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν χρήματα στις μικρές επιχειρήσεις.

Google Cloud

20 εκατομμύρια δολάρια διοχετεύονται σε google cloud πιστώσεις, για τους ερευνητές.

Όχι μόνο μετρητά και πιστώσεις

Η Google παρέχει επίσης πρακτική υποστήριξη  καθώς συνεργάζεται με έναν από τους εταίρους της, για την παραγωγή 2 έως 3 εκατομμυρίων μασκών προσώπου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ενώ η παγκόσμια κοινωνία μας παλεύει με τη συνεχιζόμενη πανδημία, είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου προσπαθούν και κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη για όλους μας, χρονική περίοδο. Εκτός από τις προσπάθειες της Google και του Facebook και η Apple την περασμένη εβδομάδα, εγκαινίασε επίσης ένα COVID-19 website και μια εφαρμογή. Όλες αυτές οι δράσεις συνδυαστικά, συμβάλλουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης, υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις και το σημαντικότερο βοηθούν στην μείωση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας.