Καινούργιο eshop: 9 στρατηγικές για να σας εμπιστευτούν οι πελάτες σας

Posted at:

21 March, 2022

Reading time:

14 min read

Καινούργιο eshop: 9 στρατηγικές για να σ

Υπάρχουν αρκετά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας στο καινούργιο eshop σας, ακόμα κι αν έχετε μηδενικές πωλήσεις. Βήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να ενθαρρύνετε και το engagement των επισκεπτών σας.

Πριν πάμε όμως στα βήματα, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Φανταστείτε να έχετε επισκεφτεί ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για πρώτη φορά και να μην γνωρίζετε τίποτα σχετικά με αυτό. Ούτε για το brand του, ούτε για την ποιότητα των προϊόντων του και ούτε για την πρόθεσή του ως προς την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη.

Πιθανότατα, το πρώτο πράγμα που θα κάνατε, όπως και οι περισσότεροι καταναλωτές, θα ήταν να αναζητούσατε τα σχόλια παλαιότερων πελατών, για να πειστείτε για το εάν η επιχείρηση πληροί τις προδιαγραφές σας.

rewiews eshop σε καινούργιο eshop

Τι συμβαίνει όμως, όταν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι ολοκαίνουργιο, χωρίς πωλήσεις και ως εκ τούτου χωρίς κριτικές ή αποδείξεις σχετικά με παλαιότερες ενέργειές σας; Πώς θα μπορέσετε να καλύψετε το κενό εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στο καινούργιο eshop και στους πιθανούς σας πελάτες; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απασχολήσει κάθε νέο επιχειρηματία.

Είναι γεγονός, ότι είναι δύσκολο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού. Ειδικά όταν δεν έχετε παλαιότερους πελάτες.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους πριν φτάσουν στο σημείο να επιλέξουν να αγοράσουν από το νέο eshop σας. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεπεράσετε το παραπάνω εμπόδιο και να αρχίσετε να αναπτύσσετε την επιχείρησή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε εννέα διαφορετικές στρατηγικές, που σκοπό έχουν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας για το καινούργιο eshop σας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την επιχείρησή σας από το μηδέν.

Καινούργιο eshop: Πώς να κερδίσετε τους πελάτες σας από το μηδέν

1. Αναφερθείτε στην ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησής σας

Ως καταναλωτές δεν εμπιστευόμαστε εύκολα ένα brand. Αυτό συμβαίνει γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει η ιδέα ότι στόχος κάθε επιχείρησης είναι το κέρδος και όχι εμείς.

Γι’ αυτό κι ένα τρόπος για να εξαλείψετε τις αμφιβολίες των καταναλωτών σας, είναι να δείξετε την ανθρώπινη πλευρά του brand σας. Σκεφτείτε το σαν να συστήσετε στους πελάτες σας αυτόν που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία σας. Αν για παράδειγμα έχετε μια επιχείρηση με προϊόντα που φτιάχνετε μόνοι σας, το χαρακτηριστικό αυτό θα προσθέσει αυθεντικότητα και αξιοπιστία στο brand σας.

Το ιδανικό "σημείο" για να επικοινωνηθεί κάτι τέτοιο, είναι το ίδιο το site σας και πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο που αναφέρεται στο about us. Με αυτό τον τρόπο θα εστιάσετε σε εσάς και πλέον το καινούργιο eshop σας θα έχει και ένα πρόσωπο, όχι μόνο προϊόντα. Έτσι, μπορείτε να πείτε τόσο τη δική σας ιστορία, όσο και αυτή της εταιρείας σας. Η εμπιστοσύνη των πελατών σας θα έρθει αφού μάθουν την ιστορία σας και αφού μπορούν να αρχίσουν να δημιουργούνται γερά θεμέλια ανάμεσά σας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εταιρεία επίπλων Wrightwood Furniture.

eshop-empistosynh-pelatwn-wrightwood-about-us-page

Η εταιρεία αυτή, παρουσιάζει αρχικά την προσωπική εμπειρία των ιδιοκτητών στον κλάδο, υπογραμμίζοντας τη γνώση τους και την πολυετή εμπειρία τους. Ταυτόχρονα μάλιστα, καταφέρνει να εξηγήσει τον τρόπο σκέψης τους, που στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες τους.

Αυτό χτίζει ένα έντονο συναισθηματικό δέσιμο, που μόνο μια μικρή επιχείρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει με τους πελάτες της. Το καταναλωτικό κοινό μαθαίνει ότι πρόκειται για ανθρώπους, γνώστες του αντικειμένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να ικανοποιούνται όταν αγοράζουν κάτι από το κατάστημά σας, καθώς νιώθουν ότι η αγορά τους είναι "σωστή", αφού απευθύνθηκαν σε γνώστες του είδους.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε και εσείς να προσθέσετε ένα ανθρώπινο πρόσωπο στο καινούργιο eshop, παραθέτοντας την προσωπική σας ιστορία, αλλά και την ιστορία της εταιρείας σας.

30 Business Statistics για μικρές επιχειρήσεις το 2022
Είτε έχετε ήδη τη δική σας επιχείρηση, είτε σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια καινούργια φέτος, τα business statistics θα...

2. Δημιουργήστε σχέσεις μέσω του περιεχομένου σας

Το περιεχόμενο είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τους νέους χρήστες που δεν σας γνωρίζουν και δεν γνωρίζουν το ποιοι είστε. Γι’ αυτό, συστήνεστε αργά χωρίς να γίνεστε πιεστικοί.

Ένα από τα βασικά κομμάτια του content marketing είναι το blogging. Πέρα από το γεγονός πως η προσθήκη blog στην ecommerce ιστοσελίδα σας θα αυξήσει την ποσότητα του περιεχομένου σας, παράλληλα θα λειτουργήσει ως μία χείρα βοηθείας για τους δυνητικούς σας πελάτες. Βρίσκοντάς τους λύσεις μέσα από τα άρθρα του site σας, η εμπιστοσύνη των πελατών είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα αρχίσει να χτίζεται. Τέλος, δείχνει ότι επενδύετε στην επιχείρησή σας και στα προβλήματα των χρηστών, και αυτό κατ' επέκταση δημιουργεί μια θετική εικόνα στους πελάτες σας.

Blog στο E-Shop μου. Γιατί χρειάζομαι αρθρογραφία;
Το ecommerce blogging, μπορεί να βοηθήσει ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του eshop σας, πετυχαίνοντας έτσι και μια αύξηση των πωλήσεων...

Το περιεχόμενο μπορεί να βοηθήσει τους αγοραστές σας να γνωρίσουν την επιχείρησή σας καλύτερα και με την ταυτόχρονη χρήση των ιστοριών σας, να δώσετε ένα ακόμα πλεονέκτημα. Ο συνδυασμός αυτών των δυο, θα δείξει τον χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από την επιχείρησή σας και θα κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν ότι σας γνωρίζουν πραγματικά και ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου σε ένα καινούργιο eshop είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποδείξετε την τεχνογνωσία σας. Εάν οι αγοραστές καταλάβουν ότι εσείς, που είστε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, γνωρίζετε πραγματικά και σε βάθος το industry σας, θα πιστέψουν ταυτόχρονα στην ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία στρωμάτων όπως η Casper χρησιμοποιήσει το blog της για να αποδείξει ότι γνωρίζει αρκετά πράγματα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ξεκουραστούμε τη νύχτα.

girl reading in bed

Για να είναι αποτελεσματικό το blogging ως μέρος μιας μεγαλύτερης content marketing στρατηγικής, πρέπει να είναι ποιοτικό, να δίνει μεγάλη αξία στον αναγνώστη και να παρέχεται σε τακτική βάση.

Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις απαντήσεις και κυρίως τις λύσεις

3. Δείξτε στους πελάτες ότι προτεραιότητά σας είναι η ασφάλειά τους

Οι δύο πρώτες στρατηγικές επικεντρώνονται στην εδραίωση της αξιοπιστίας σας ως καινούργιο eshop. Μια πολύ σημαντική προσπάθεια, ειδικά εάν πραγματοποιείτε τα πρώτα σας βήματα στον χώρο. Καλό θα ήταν όμως να διασφαλίσετε και την αξιοπιστία του site σας, ειδικά αν θέλετε να χτίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς οι hackers μπορούν να εκθέσουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα, ακόμα και στις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Είναι λογικό λοιπόν για τους καταναλωτές να διστάζουν να δώσουν στα eshops τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

hacker σε σκοτεινό δωμάτιο - καινούργιο eshop

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, είναι με τη χρήση εφαρμογών που ενισχύουν την ασφάλεια του site σας. Δεν προσθέτουν μόνο άλλο ένα επίπεδο προστασίας, αλλά ενημερώνουν και τους πελάτες εμφανίζοντας badges στο ηλεκτρονικό κατάστημά σας (όπως το badge του Shopify Secure).

Το plugin του McAfee Secure Βadge στα Shopify E-Shop είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Όχι μόνο βοηθά στο να προστατευτούν τα προσωπικά στοιχεία κάθε χρήστη, αλλά διαθέτοντας ένα σήμα (badge) γνωστής εταιρείας ασφάλειας, βοηθά το site σας να εδραιώσει μια αξιόπιστη και ασφαλή εικόνα. Μια παρόμοια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον ίδιο σκοπό είναι το Trust.

eshop-empistosynh-pelatwn-mcafee

Ένας άλλος τρόπο που βοηθά τους καταναλωτές να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη διαδικασία των συναλλαγών τους σε ένα καινούργιο eshop, είναι το να μπορείτε να τους προσφέρετε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, μιας και κάθε πελάτης προτιμά να πληρώνει με διαφορετικό τρόπο.

Η PayPal για παράδειγμα θεωρείται ένας ασφαλής τρόπος οικονομικών συναλλαγών και συνήθως κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών. Προτιμάται από τους περισσότερους χρήστες καθώς αισθάνονται ότι προσθέτει ακόμα ένα "στρώμα" προστασίας. Μια μελέτη απέδειξε ότι, ενώ οι πελάτες εμπιστεύονται τις τράπεζες και καταθέτουν τα χρήματά τους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη χρήση της PayPal. To 69% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η PayPal είναι καλύτερη στην προστασία των δεδομένων των οικονομικών τους συναλλαγών. Αν μπορείτε λοιπόν να προσφέρετε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, τρόπους που να εμπιστεύονται περισσότερο οι πελάτες σας, αυτό θα ενισχύσει και το γενικότερο κλίμα του customer trust.

eshop-empistosynh-pelatwn-bemypet

4. Επισημάνετε την πολιτική της εταιρείας σχετικά με την επιστροφή προϊόντων

Η δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος θεωρείται ως ένδειξη ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών σας, ασχέτως αν είναι καινούργιο eshop ή όχι. Δείχνει ότι προτεραιότητά σας είναι ο πελάτης σας και το πώς θα αισθανθεί με την αγορά του προϊόντος σας. Επίσης, προσδίδει ένα ακόμα πλεονέκτημα καθώς παρουσιάζει την εταιρεία σας τόσο σίγουρη για το προϊόν που προσφέρει, που τους δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων τους σε περίπτωση που δεν τους αρέσει.

Όταν μια εταιρεία δίνει τη δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος, έμμεσα μειώνει τον φόβο που μπορεί να έχουν οι πελάτες όταν αγοράζουν κάτι ηλεκτρονικά. Δίνοντας την επιλογή της επιστροφής, στο χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών, οι πελάτες νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και είναι περισσότερο πρόθυμοι να το αγοράσουν.

tropoi-apostolis-kainourgio-eshop-esocks

Δεν είναι αρκετό όμως μόνο το να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής προϊόντων. Πρέπει να διαφαίνεται και στο site σας:

 • Δημιουργήστε μια σελίδα που περιγράφει την πλήρη πολιτική που ακολουθείτε στις επιστροφές των προϊόντων σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρχει στο μέρος της ιστοσελίδας σας που αναφέρεται στις πιο συχνές ερωτήσεις (FAQ).
 • Μπορείτε ακόμα, να έχετε μια ξεχωριστή ενότητα που θα είναι αφιερωμένη στην επιστροφή των προϊόντων σας.
 • Εμφανίστε ένα σήμα στο καινούργιο eshop σας, με το οποίο θα επισημάνετε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων.
 • Συνδέστε την πολιτική επιστροφών με το footer του site σας.

5. Να είστε διαθέσιμοι να δώσετε πληροφορίες

Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Οι επισκέπτες που δεν είναι βέβαιοι για την εταιρεία σας, πρέπει να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας με διάφορους τρόπους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω φόρμας επικοινωνίας, μέσω e-mail, είτε μέσω των social media. Υπάρχει η πιθανότητα να θέλουν να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιστροφής που ακολουθείτε ή με τις ημερομηνίες αποστολής ή οτιδήποτε άλλο.

Είναι σημαντικό για την εμπιστοσύνη των πελατών να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους όσο πιο άμεσα και διεξοδικά γίνεται.

screen with gmail

Εσείς ποιον θα εμπιστευόσασταν περισσότερο; Μια εταιρεία που είναι άμεσα διαθέσιμη και απαντάει μέσα σε λίγα λεπτά στις ερωτήσεις σας ή ένα καινούργιο eshop που χρειάζεται μια ολόκληρη ημέρα για να δώσει μια απάντηση τεσσάρων λέξεων;

Η άμεση ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική στη σημερινή εποχή. Πάντα χαροποιεί τους πελάτες που νιώθουν ότι ικανοποιούνται γρήγορα και άμεσα οι απαιτήσεις τους. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει στο site σας η δυνατότητα του live chat. Οι χρήστες γνωρίζοντας ότι μπορούν να έχουν μια άμεση ανταπόκριση, νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και είναι πολύ πιο πιθανό να στείλουν διάφορες ερωτήσεις. Εσείς μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί τους και να αντιμετωπίσετε τους προβληματισμούς ή τις αντιρρήσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε ακόμα και να πουλήσετε κάποιο προϊόν σας.

shopify-chat-gia-kainourgio-eshop

Το live chat είναι ένα βασικό κομμάτι της άριστης εξυπηρέτησης των πελατών σας. Είναι επίσης μια προτεινόμενη μέθοδος επικοινωνίας για πολλούς πελάτες, με το 92% να λένε ότι αισθάνθηκαν πιο ικανοποιημένοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αγοράς χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία και με το 53% των καταναλωτών να προτιμούν τη ζωντανή συνομιλία σε σχέση άλλες μεθόδους επικοινωνίας με μια εταιρεία.

6. Παρέχετε λεπτομερείς πληροφορίες για το προϊόν/υπηρεσία στο καινούργιο eshop

Όσο περισσότερα γνωρίζουν οι πελάτες για το τι πρόκειται να αγοράσουν, τόσο πιο πιθανό είναι να προχωρήσουν στην τελική αγορά. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις περιγραφές σας.

Καλό θα ήταν οι περιγραφές των προϊόντων σας να χαρακτηρίζονται από τα παρακάτω στοιχεία:

 • Ακριβείς διαστάσεις
 • Ακριβές βάρος
 • Συστατικά προϊόντων/υλικά κατασκευής
 • Πληροφορίες εγγύησης
 • Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος, καθώς και τα επακόλουθα οφέλη του
κατασκευή eshop shopify

Αρκετά βοηθητικό είναι επίσης να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες εικόνες και βίντεο, για να αποδείξετε την ποιότητα του προϊόντος και το πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό βοηθάει τους επισκέπτες να φαντάζονται το προϊόν στη ζωή τους. Όσο πιο ξεκάθαρα μπορούν να φανταστούν την εικόνα του, τόσο πιο πιθανό είναι να πιστέψουν ότι αυτό το οποίο βλέπουν είναι και αυτό που θα φτάσει στα χέρια τους.

Μάθετε για το video marketing και γιατί είναι απαραίτητο στον κόσμο του ecommerce.*

7. Εξετάστε το ενδεχόμενο να παρέχετε κάτι δωρεάν

Για ένα νεοσύστατο ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι μια πραγματική πρόκληση το να βρείτε αυτούς τους πρώτους πελάτες που θα σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε. Τα δωρεάν δείγματα προϊόντων ή τα giveaways μπορούν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον και να εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη των πελατών σας.

Η ευκαιρία να "δοκιμάσουν πριν αγοράσουν" ωστόσο δεν κάνει για όλες τις επιχειρήσεις. Αν όμως έχετε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία που να μπορείτε να διαθέσετε δωρεάν σε "μικρότερη ποσότητα", μπορείτε να αυξήσετε το customer trust, όπως και την πιθανότητα για conversion.

eshop-empistosynh-pelatwn-deigmata-eshop

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε τα προϊόντα σας δωρεάν και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο καινούργιο eshop σας:

 • Μπορείτε να παρέχετε δείγματα σε έναν αριθμό ανθρώπων από τους οποίους θα ζητήσετε μετά ως αντάλλαγμα μια κριτική. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε σχόλια για τα προϊόντα σας και θα μπορείτε να τα εμφανίσετε στο site σας, "χτίζοντας" έτσι την αξιοπιστίας σας.
 • Στείλτε τα προϊόντα σας σε influencers ή bloggers που μπορούν να διαδώσουν τα προϊόντα σας στο κοινό που έχετε στοχεύσει.
 • Διανείμετε δωρεάν δείγματα μέσω pop-ups ή εκδηλώσεων και καταγράψτε το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι θα ξέρετε ποιο αγοραστικό κοινό θα σας αναζητήσει αργότερα στο διαδίκτυο.

Ασχέτως αν διαχειρίζεστε ένα παλιό ή καινούργιο eshop, τα δείγματα και τα giveaways είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε να εμπνέετε εμπιστοσύνη στο κοινό σας. Για να είναι όμως αποτελεσματικές οι προσπάθειές σας, πρέπει τα προϊόντα σας να δοθούν στα σωστά χέρια για να μπορέσει όλη αυτή η προσπάθεια να αποδίδει.

8. Δημιουργείστε μια σελίδα συχνών ερωτήσεων (FAQ) για να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες των πελατών σας

Μια οργανωμένη σελίδα FAQ μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο και κόπο. Πέρα από τη χρηστικότητά της όμως, είναι εξαιρετικά σημαντική και για την εμπιστοσύνη των πελατών σας.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για ένα καινούργιο eshop. Μέσω των FAQ μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις των χρηστών σχετικά με την εταιρεία και τα προϊόντα σας, να επιδείξετε τις γνώσεις σας, να δώσετε πληροφορίες για το προϊόν και να δείξετε στους πελάτες πώς διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας.

eshop-empistosynh-pelatwn-erwtiseis

Πρόκειται για έναν ακόμα τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει στους πελάτες σας το αίσθημα της εμπιστοσύνης για να προβούν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά.

Η σελίδα FAQ υπάρχει για να ενημερώνει τους πελάτες και να τους βοηθά να ξεπερνούν πιθανές δεύτερες σκέψεις και δισταγμούς. Είναι επίσης ένα μέσο για να δείξετε τη διαφορετικότητά σας και να εντυπωθείτε ως εξπέρ στα μάτια του κοινού σας.

Πάρτε ως παράδειγμα τo website της Think Plus. Στις ερωτήσεις των πελατών, οι απαντήσεις μας είναι αναλυτικές και επεξηγηματικές και παραπέμπουν τους πελάτες, να επισκεφθούν και τα αλλά μέρη του site, για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

eshop-empistosynh-pelatwn-faq

Η σελίδα συχνών ερωτήσεων μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας που δεν ταιριάζουν στις ενότητες "about us" ή στην αρχική σελίδα.
 • Γενικές πληροφορίες προϊόντων που πιστεύετε ότι έχουν σημασία για τους πελάτες σας π.χ. εάν τα προϊόντα σας είναι οργανικά ή χωρίς γλουτένη και σόγια.
 • Πληροφορίες σχετικά με πιστοποιήσεις ή άδειες που μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία σας.
 • Απαντήσεις σε ερωτήσεις που οι δυνητικοί πελάτες σας ρωτούν πιο συχνά.

9. Διορθώστε τις μικρές λεπτομέρειες που κλονίζουν την εμπιστοσύνη

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό για κάθε καινούργιο eshop: Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ειλικρινή ματιά στη σελίδα σας, από το desktop και από το κινητό, και να εξετάσετε όλη τη διαδικασία αγοράς, από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Ρωτήστε τη γνώμη των συναδέλφων και των φίλων σας. Θα εμπιστεύονταν την ιστοσελίδα σας σε τέτοιο βαθμό ώστε να προβούν σε μια αγορά; Προσπαθήσετε να τους πείσετε να δικαιολογήσουν την απάντησή τους. Αν ναι γιατί; Και εάν όχι, τι είναι αυτό που τους ανησυχεί; Μήπως η αρχική σας σελίδα, δεν είναι αρκετά σαφής σχετικά με το προφίλ της εταιρείας σας ή με τους χρόνους αποστολής των προϊόντων σας;

Μπορεί εσείς να γνωρίζετε την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια της επιχείρησής σας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τις γνωρίζουν και οι επισκέπτες σας.

Εξετάστε διεξοδικά το eshop σας για πιθανά "σφάλματα". Εάν υπάρχουν ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη στα κείμενα, αυτό μπορεί να σας στοιχίσει την αξιοπιστία σας και να πληγούν οι πωλήσεις. Ακόμα και εάν δεν είστε ειδικός στη συγγραφή κειμένων, μπορείτε να γράψετε το κείμενό σας και να το εξετάσετε μέσω αυτόματων ορθογράφων για να εντοπίσετε πιθανά λάθη.

404 eshop shopify

Η εμφάνιση των "broken links" και η κακή ποιότητα στα γραφικά είναι χαρακτηριστικό προχειροδουλειάς και δείχνει ένα αντιεπαγγελματικό προφίλ. Μπορεί όλα τα παραπάνω να φαίνονται λεπτομέρειες, αλλά είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να επηρεάσουν σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου τον πελάτη στο να αγοράσει ή όχι.

Η εμπιστοσύνη των πελατών προηγείται των πωλήσεων, ειδικά σε ένα καινούργιο eshop

Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, ειδικά όταν οι αγοραστές σήμερα έχουν στη διάθεση τους αμέτρητες επιλογές με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

eshop sales trust

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ξεκινούν από ένα αρχικό στάδιο στο οποίο δεν υπάρχουν πωλήσεις, ούτε η κοινωνική αναγνώριση μέσω παλαιότερων αξιολογήσεων. Ακολουθώντας τις παραπάνω στρατηγικές, θα τοποθετήσετε το καινούργιο eshop σας σε καλύτερη θέση και θα κερδίσετε τις πρώτες σας πωλήσεις. Θα μπορέσετε να εργαστείτε χρησιμοποιώντας τους παραπάνω τρόπους μέχρι να πετύχετε μια φήμη που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να δημιουργεί μια αναπτυσσόμενη πελατειακή βάση.

Το να αναθέσετε το project της δημιουργίας e-shop στη σωστή εταιρεία, θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο και χρήμα και πάνω απ' όλα, ένα σύγχρονο και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

Στην Think Plus διαθέτουμε τους κατάλληλους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την καθοδήγησή σας από την αρχή, αναλύοντας βήμα προς βήμα τις ιδιαιτερότητες της επιχείρησής σας, ώστε να βρεθούν οι ιδανικές λύσεις. Με την εμπειρία που διαθέτουμε στη δημιουργία ιστοσελίδων ηλεκτρονικών καταστημάτων, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην επιχείρησή σας τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να αναδειχθεί και να αυξήσει τις online πωλήσεις της.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα δώρο στην επιχείρησή σας;