Οι mobile χρήστες του Facebook ξεπερνούν για πρώτη φορά τη Web έκδοση

/Οι mobile χρήστες του Facebook ξεπερνούν για πρώτη φορά τη Web έκδοση

Οι mobile χρήστες του Facebook ξεπερνούν για πρώτη φορά τη Web έκδοση

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 είχαν να μας αποκαλύψουν ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό, αυτό της μεγαλύτερης προσπέλασης του κοινωνικού δικτύου από φορητές συσκευές αντί επιτραπέζιων Η/Υ.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις 126 εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου είχαν πρόσβαση σε αυτό από smartphones, ενώ το Δεκέμβριο ο αριθμός αυτός έφτασε τα 618 εκατομμύρια χρήστες. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι η Web έκδοσή του σημείωσε 1.06 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, αριθμός που συνεπάγεται 25% αύξηση της χρήσης του κοινωνικού δικτύου χρόνο με το χρόνο.

Η δραματική αύξηση των χρηστών του mobile είχαν ως άμεσο αποτελέσμα την αύξηση και των διαφημιστικών εσόδων, καθώς το Facebook app σημείωσε το 23% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις σε σύγκριση με το 14% του προηγούμενου τριμήνου. Απ’ ότι φαίνεται η “υπόσχεση” του Zuckerberg τον περασμένο Οκτώβριο για μεγαλύτερη αύξηση των χρηστών φορητών συσκευών αρχίζει και γίνεται πραγματικότητα.

Site: techradar.com

2013-02-01T07:57:44+00:00 Φεβρουάριος 1st, 2013|