Τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 είχαν να μας αποκαλύψουν ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό, αυτό της μεγαλύτερης προσπέλασης του κοινωνικού δικτύου από φορητές συσκευές αντί επιτραπέζιων Η/Υ.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις 126 εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου είχαν πρόσβαση σε αυτό από smartphones, ενώ το Δεκέμβριο ο αριθμός αυτός έφτασε τα 618 εκατομμύρια χρήστες. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι η Web έκδοσή του σημείωσε 1.06 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, αριθμός που συνεπάγεται 25% αύξηση της χρήσης του κοινωνικού δικτύου χρόνο με το χρόνο.

Η δραματική αύξηση των χρηστών του mobile είχαν ως άμεσο αποτελέσμα την αύξηση και των διαφημιστικών εσόδων, καθώς το Facebook app σημείωσε το 23% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις σε σύγκριση με το 14% του προηγούμενου τριμήνου. Απ’ ότι φαίνεται η “υπόσχεση” του Zuckerberg τον περασμένο Οκτώβριο για μεγαλύτερη αύξηση των χρηστών φορητών συσκευών αρχίζει και γίνεται πραγματικότητα.

Site: techradar.com